Flygplatsens fynd – en lurvig medpassagerare
TSA gjorde ett märkligt fynd på John F. Kennedy-flygplatsen i New York. - Foto: TSA (Transportation Security Administration)

Flygplatsens fynd – en lurvig medpassagerare

Det var på John F. Kennedy-flygplatsen i New York som säkerhetspersonalen gjorde ett märkligt fynd, rapporterar CNN. En lurvig liten sak hade smitit ner och ville med på resan.


Det var på John F. Kennedy-flygplatsen i New York som säkerhetspersonalen gjorde ett märkligt fynd, rapporterar CNN. 

Säkerhetspersonalens ovanliga fynd

Att passagerare tar med sig saker som råkat slinka med i väskan är inget ovanligt. Allt från parfymer och nagelsaxar slängs dagligen i säkerhetskontrollen, men det var förra veckan som personalen i säkerhetskontrollen på Kennedy-flygplatsen i New York gjorde ett fynd av det ovanliga slaget.

Päls stack ut från väskan på flygplatsen

När en passagerare skulle få sin väska röntgad fångade skärmen en lurvig liten sak. När personalen tittade närmare så stack det ut lite päls från väskan. Päls som tillhörde en katt med namnat "Smells". 

Ägaren till väskan skulle flyga till Florida och blev lika förvånad som personalen av fyndet. Personen meddelade att katten tillhörde någon annan i hushållet och att den måste hoppat ner självmant.  

New York Post har pratat med kvinnan som äger "Smells" och som åkte och hämtade hem den. Hon hade inte märkt att katten var borta förens polisen ringde. 

– Våra katter gillar att leka med väskor och lådor, han måste ha klättrat in i resväskan, säger kvinnan till tidningen. 

Katten ska ha mått bra efter incidenten och varit hur nöjd som helst på vägen hem från flygplatsen rapporterar CNN

USA
/
/
Senaste nytt

Nu avgörs Teslas stämning mot Postnord

Coop säger upp 100 medarbetare

Coop gör neddragningar rörande cirka 100 tjänster vid huvudkontoret i Solna. Åtgärden ska tillsammans med andra åtgärder ge en kostnadsminskning på drygt 300 miljoner kronor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Kommitté ska se över överskottsmålet

Överskottsmålet ska ses över vart åttonde år, enligt det finanspolitiska ramverket.

Hissen föll 200 meter – många omkom

Elva gruvarbetare har omkommit och ytterligare 75 har skadats i en olycka i en platinagruva i Sydafrika. Olyckan inträffade på måndagskvällen då den hiss som fraktar arbetarna till markytan vid skiftets slut plötsligt rasade runt 200 meter, uppger gruvans ledning.

Exceptionell ökning av adhd–diagnoser

På tre år har andelen barn och unga med adhd-diagnos ökat med nästan 50 procent. Var tionde pojke och var femtonde flicka har antingen adhd- eller add-diagnos och Socialstyrelsen tror att det kommer att öka ytterligare.

Svenska elever på toppnivå

Svenska åttondeklassare presterar på toppnivå i samhällsfrågor. I ett internationellt kunskapstest placerar sig Sverige på andra plats. Men ännu en gång visar svensk skola stora resultatskillnader beroende på elevens bakgrund – och anmärkningsvärt stora skillnader mellan tjejer och killar.