Efter den dödliga attacken vill flera personer förbjuda hundrasen i landet.
Efter den dödliga attacken vill flera personer förbjuda hundrasen i landet. - Foto: Orlin Wagner/AP/Scanpix

Hund dödade åttaårig pojke – här vill man förbjuda hundrasen: "Onödiga dödsfall"

I lördags avled en åttaårig pojke efter att ha attackerats av en hund i Sydafrika, vilket lett till starka reaktioner i landet. Nu har 100 000 personer skrivit under en namninsamling för att rasen ska förbjudas.


Enligt Times var hunden tvungen att skjutas ihjäl efter att den attackerat- och dödat en åttaårig pojke i hans hem i Vista Park, Bloemfontein. 

Hunden, av rasen pitbullterrier, rymde från sin inhägnad och hoppade över staketet in till grannen och attackerade sedan barnet som lekte i trädgården vid 14-tiden på lördagen. Nyhetssajten skriver att hunden ska ha bitit barnet i halsen och bröstet.

Räddningstjänst kallades till platsen, men barnets liv gick inte att rädda. Polis tillkallades och de sköt hunden på plats.

Femtiotalet pitbullhundar har lämnats in

Efter pojkens död har händelsen väckt stor uppmärksamhet i Sydafrika, där hundattacker förekommer ofta.
Bland landets befolkning har det blivit allt fler uppmaningar om att förbjuda rasen för hushållsändamål.

Den sydafrikanska djurskyddsföreningen SPCA uppger att 50 pitbullhundar lämnats in till dem sedan pojkens död.

En majoritet vill förbjuda hundrasen

Över 100 000 personer har i skrivande stund skrivit på en namninsamling där de vill att hundrasen, pitbull terrier, ska förbjudas i landet enligt nyhetssajten.

På insamlingens hemsida skriver grundaren Sizwe Kupelo:

"Det är dags att den sydafrikanska regeringen tar beslutsamma steg och inför ett fullständigt förbud mot ägande av pitbullar som husdjur. En sådan åtgärd skulle förhindra ytterligare attacker och onödiga dödsfall. Vi kan inte fortsätta att skicka ut kondoleansmeddelanden för något som lätt kan förhindras."

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!