Melissa Sloan har täckt hela sin kropp med kroppskonst.
Melissa Sloan har täckt hela sin kropp med kroppskonst. - Foto: Privat/Markus Dahlberg/TT

Småbarnsmamman Melissa är beroende av tatueringar: "Kommer aldrig sluta"

Melissa Sloan från Wales har tappat räkningen på hur många tatueringar som förgyller hennes kropp. Att våga gå emot samhällets normer och leva ut sin kroppskonst är målet – samtidigt döljer sig en mörk historia från barndomen bakom konsten.


Melissa Sloan, 45, från Wales i Storbritannien har tappat räkningen på hur många tatueringar hon har. Hon menar däremot att det knappt finns någon yta på hennes kropp som inte täckts över med bläck.

– Jag har alldeles för många tatueringar för att minnas hur många de är. Jag har även täckt över flera av mina tatueringar eftersom det inte fanns någon plats kvar för nya tatueringar. Jag kommer aldrig sluta, säger Melissa Sloan till Nyheter24.

Melissa går mot strömmen

Trots hennes gedigna intresse för kroppskonst som började när hon var 20 år – finns det en markant baksida att pryda sig med tatueringar från kropp till tå. Hon menar att hennes karriärmöjligheter är få, men hon är öppen för det mesta i jobbväg och hoppas på att få flera jobberbjudanden.

– Det här är det liv jag förväntade mig. Jag vill inte passa in och leva i det normativa. Jag vill vara mig själv till fullo och kommer alltid se ut så här.

Melissas intresse för tatueringar är däremot sprunget ur en mörk historia, kroppskonsten fungerar som ett färgglatt plåster på hennes kropp. Tatueringarna är för henne ett sätt att hantera de övergrepp som hon hävdar att hennes halvbror utförde på henne när hon var sex år.

Melissa. Foto: Privat

Tatuerar sig flera gånger i veckan

Melissa berättar att hon skaffar två till tre nya tatueringar per vecka eller "när som helst" när hon lyckas få till en tatueringstid. Hon menar även att det inte är viktigt att alla kroppsmålningar ser professionella ut, syftet är att bära upp konsten och bli "ett med dem".

Hennes favorittatuering är en svartmålad silhuett av Kray-tvillingarna som är två av brittisk historias mest ikoniska gangsters. 

Melissas unika attribut leder även till att många ofta stannar upp och "stirrar ut henne". I början när folk kommenterade hennes yttre i negativ klang försvarade Melissa sig själv med ord som "vad glor du på?" men i dag är hon så van och tar det hela lättvindigt.

– Jag kan inte tillfredsställa alla och det är inte mitt mål i det här livet heller.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

Ja till Ukrainastöd – Biden lovar vapen i veckan

1 timme sedan
Senaten i USA:s kongress säger som väntat ja till ett stöd på nära 61 miljarder dollar till Ukraina. Kiev har väntat på stödet sedan i höstas för att stå emot Rysslands anfallskrig.

Rysk robotattack mot Charkiv

1 timme sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

2 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.

Systembolagets strul berodde på hackerattack från Nordkorea

igår 22:54
Det var hackare i Nordkorea som slog till mot Systembolagets logistik i Sverige i måndags. Genom att ta stora delar av logistikbolaget Skanlogs data gisslan i en så kallad ransomware-attack lyckades hackarna slå ut tre stora lagerlokaler i Stockholm och Eskilstuna. Det rapporterar Dagens Industri på tisdagskvällen.