Smog och dimma över Colombo.
Smog och dimma över Colombo. - Foto: TT

Luftföroreningar stänger skolor i Sri Lanka

Sri Lanka stänger landets skolor på grund av ohälsosam luft.


Den försämrade luftkvaliteten beror enligt myndigheterna på extrema väderförhållanden. En storm i Bengaliska viken har triggat kraftiga skyfall och vindar som lett till att förorenad luft från grannlandet Indien blåst in över önationen.

Bland annat huvudstaden Colombo täcks av ett tjockt lager av dis och smog.

"Dessa förhållanden kan ses i alla delar av Sri Lanka och har en tendens att leda till hälsoproblem", uppger den statliga byrå som hanterar miljöfrågor och riskhantering.

Sri Lankas befolkning uppmanas att så lite som möjligt vistas utomhus under de kommande två veckorna, samt att bära munskydd om de ändå går ut.

Minst två lankeser har dött i samband med de senaste dagarnas stormbyar. Ovädret tros nu röra sig vidare mot Indien.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

En häktad för deltagande i terrororganisation

En person har häktats vid Nacka tingsrätt, misstänkt för deltagande i en terroristorganisation, skriver Säkerhetspolisen i ett pressmeddelande.

Trots kritiken – Kinas Huawei får känslig info om Sverige

Nu står det klart att Huawei ska få ta del av affärskänslig information från svenska Post- och Telestyrelsen, PTS. Ericsson och Telia är väldigt kritiska till regeringens beslut.

Sambo? Så delar du upp ekonomin med din partner

Brukar du och din partner bli osams över ekonomin? Nyheter24 har pratat med Madelén Falkenhäll, hållbarhetsekonom på Swedbank, som berättar hur man kan tänka när man ska dela upp ekonomin med sin partner.

Det vill svenskarna helst ha på sig när de begravs

Här är plaggen som svenskarna helst har på sig i graven när de begravs. Vissa plagg är med otippade än andra. Vad hade du velat ha på dig när du begravs?

Stockholmsbörsen flyttar – här är nya adressen

Stockholmsbörsen ska flytta. Om ett år ska de 900 anställda byta arbetsplats från Frihamnen till Stockholm City. Det är inte ett problem att lokalerna är mindre eftersom fler jobbar hemifrån sedan pandemin, berättar Nasdaqs pressansvarige, Erik Gruvfors.