Gratis kondomer för alla unga i Frankrike
Gratis kondomer för alla unga i Frankrike - Foto: Klaus Nielsen/Pexels och cottonbro studio/Pexels

Gratis kondomer för alla unga i Frankrike

Frankrikes president Emmanuel Macron twittrade om landets beslut att ge kondomer gratis till unga.


Frankrike inför gratis kondomer för alla unga mellan 18 och 25 år. Kondomer går sedan 2018 att köpa subventionerat i Frankrike med recept från läkare eller barnmorska, skriver Le Monde.

Gratis för unga 

”2023 kommer kondomer att vara gratis på apotek för alla unga mellan 18 och 25 år”, skriver Frankrikes president Emmanuel Macron på Twitter. 

Preventivmedel gratis för kvinnor 

Det var i fjol som det beslutades att alla kvinnor upp till 25 år har rätt till gratis preventivmedel i landet, något som innan dess bara gällde för minderåriga.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Morgonens nyheter 24 april

USA:s ultimatum till Tiktok: Sälj eller kastas ut

USA:s senat har röstat ja till ett förslag som kan komma att förbjuda Tiktok i landet. Techjätten måste kapa banden till Kina, eller slängas ut från den amerikanska marknaden.

Lägre vinst och högre kostnader för storbanken

Det går sämre än väntat för storbanken Handelsbanken.Vinsten pressas nedåt och kostnaderna lyfter med 12 procent i första kvartalet i år.

Amnesty: Mörkt år för mänskliga rättigheter

De många pågående konflikterna i världen har fått förödande konsekvenser för civila – och AI:s snabba intåg har gjort att desinformation sprids som en löpeld. Amnesty International målar en mörk bild av läget för mänskliga rättigheter globalt i sin årsrapport.

VMA om kraftig brand i Södertälje

Ett viktigt meddelande till allmänheten (VMA) har utfärdats till boende i Södertälje med anledning av en brand i en industrilokal, rapporterar P4 Stockholm.

"Tiktok är inte vilket företag som helst"

Tiktok slängs ut ur USA. Eller? En rättslig strid väntar sannolikt, som kan ta flera år. Hur den prövningen kommer att falla ut är jättesvårt att sia om. Det är ytterst en fråga om en tolkning av konstitutionen, säger Nils Ivars, på advokatfirman Vinge i Sverige, som även är advokat i New York.