Seriemördarens glasögon ute till försäljning för 1,2 miljoner kronor
Jeffrey Dahmer dömdes till livstidsfängelse i början av 90-talet för 16 mord – utfärdade av brutal karaktär. - Foto: Anonymous AP/TT & EUGENE GARCIA AP/TT

Seriemördarens glasögon ute till försäljning för 1,2 miljoner kronor

Jeffrey Dahmers glasögon ligger ute till försäljning.
Brillorna som den ökände seriemördaren bar under sin tid i fängelset har en prislapp på drygt 1,2 miljoner svenska kronor.


Seriemördaren Jeffrey Dahmers karaktäristiska fängelseglasögon ligger ute till försäljning. Brillornas nuvarande ägare från Vancouver, Kanada, säger till TMZ att han är villig att sälja seriemördarens glasögon för 150 000 kanadensiska dollar, vilket motsvarar drygt 1,2 miljoner svenska kronor.   

En av 90-talets brutalaste mördare

Jeffrey Dahmer dömdes till livstids fängelse i början av 90-talet för 16 mord – utfärdade av brutal karaktär. Men det tog bara några år innan han själv blev dödad av en annan medfånge som också satt inne på livstid.

Stor uppmärksamhet efter Netflix-serien

Den ökände seriemördaren och hans brott har den senaste tiden fått stor uppmärksamhet i samband med den nya Netflix-serien ”Monster: The Jeffrey Dahmer story”, som släpptes i september. Serien seglade snabbt upp på streamingtjänstens topp och blev oerhört omtalad. 

Äger flertal av seriemördarens tillhörigheter

Säljaren berättar för TMZ att han lyckades lägga vantarna på glasögonen och andra föremål kopplade till seriemördaren för bara ett par år sedan, detta efter att ha blivit kontaktad av en före detta hushållerska för Jeffrey Dahmers far. 

Flera föremål till försäljning 

Kanadensiska mannen som driver en köp- och säljsajt för ”sällsynta och unika föremål från en värld av kriminalitet och sekter” lovade att lägga ut Jeffrey Dahmers tillhörigheter till försäljning på sin webbplast i utbyte mot en del av vinsten. 

Förutom glasögonen, finns Jeffrey Dahmers tillhörigheter i form av bestick, en bibel, familjefoton och en massa brev och dokument ute till försäljning på webbplatsen som heter Cult Collectibles

Enligt uppgifter till TMZ såldes nyligen ett annat par av Jeffrey Dahmers bågar genom en privat försäljning till en ”högprofilerad” köpare.

/
/
/
USA
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kraftigt vinstlyft för Nordea

SMHI: Risk för extra besvärligt väglag

SMHI varnar för risk för "extra besvärligt väglag" under morgonen i mellersta Svealand och Götaland. Orsaken är att regn och snöfall väntas.

Klimatförändring bakom extrem värmebölja i Mali

I nästan en vecka steg temperaturerna långt över 40 grader och mer än hundra människor dog. Den extrema värmeböljan i Sahel och Västafrika hade varit osannolik utan klimatförändringen, enligt en ny studie.

Barn som ber föräldrar swisha får sällan nej

Nästan vart tredje barn mellan 8 och 18 år ber regelbundet sina föräldrar om pengar via Swish – och 70 procent av dem får nästan alltid sin vilja igenom, visar en ny undersökning. Man gör nog både sig själv och sitt barn en björntjänst om man swishar lite till höger och vänster, säger Ica-bankens vardagsekonom Magnus Hjelmér.

Här är namnen att ha koll på i Trumprättegången

Den är historisk i flera avseenden. För första gången pågår en brottmålsrättegång mot en före detta president i USA. I centrum för processen mot Donald Trump står utbetalningar till bland annat en porrskådespelare, för att få henne att hålla tyst om känslig information. Trump nekar till samtliga 34 åtalspunkter. Här är personerna att ha koll på.

Gruvbolag får leta mineral på samebys område

Ett gruvbolag får rätt att leta mineraler i ett område väster om Kiruna trots motstånd från Gabna sameby, rapporterar SVT Sápmi.