Så undviker du att bli lurad på pengar.
Så undviker du att bli lurad på pengar. - Foto: Fredrik Persson/TT, Henrik Montgomery/TT

18-åriga svindlaren avslöjar: Så lurar jag folk på pengar

Sedan han var 13 år gammal har Andrew lurat människor på över 100 000 kronor. I dag berättar han om hur och varför han gjorde det.
– Jag känner ingen ånger alls, berättar han.


I ett unikt avsnitt i podcasten "Unmentionable", med komikern Jordan Power, bjöds den numera 18-åriga Andrew in för att berätta om sitt tonårsliv – som till större delen bestod av att lura människor på enorma summor pengar.

Andrew kommer från Ukraina, men lever i dag i Toronto, Kanada. Han jobbar inom restaurangbranschen, men har en minst sagt ohederlig karriär bakom sig.

Andrew har svindlat människor sedan han var 13 år

När Andrew var 13 år började han nämligen lura människor på pengar. Det började genom onlinespelet Counter-Strike, där han lyckades svindla folk på 600 dollar varje månad – ett belopp som han använde som fickpengar.

Har lurat människor på 100 000 kronor

Men summorna ökade ju längre tiden gick. I dag är Andrew 18 år och på fem år har han bedragit främlingar på över 100 000 kronor genom så kallade pyramidspel.

Hans föräldrar började bli oroliga över var pengarna kom ifrån, till den grad att han fick "ljuga hela tiden".

– Ibland känner jag mig dålig, men oftast inte. Jag gör vad jag gör för att överleva, inleder Andrew och berättar att lågkonjukturer har gjort jobbet lättare för honom:

– När jag började var jag förvånad över hur lätt det är att svindla. Dessa människor vill bli lurade, säger han i podcasten.

De människorna blir lurade på pengar

I dag lurar han oftast människor i Ryssland, från sitt sovrum i Kanada. Hans offer består till mestadels av unga, låginkomstagande män.

Andrew är inte längre ensam om det heller, utan berättar att han har flera vänner som gjort samma karriärval. Han säger att han inte är orolig över att bli påkommen, dels då han "inte tror på karma", men också då han lurar människor i Ryssland medan han själv bor i Kanada.

– Hur kan det påverka mig? Jag gömmer mig inte, jag har en öppen Instagram. Självklart skriver de (offren) till mig, men då blockerar jag dem bara. Jag känner ingen ånger alls.

Så luras du på pengar – enligt svindlaren

På frågan om hur Andrew går tillväga för att lura någon på pengar, svarar Andrew med några fraser som en hel del säkert känner igen:

– Det finns olika saker som vi använder för att fånga din uppmärksamhet, exempelvis "enkla pengar, inte behöva jobba, skapa dina egna affärer, följ trender, förlora inte dina möjligheter".

Andrew förklarar i podcasten att trots att han inte känner någon ånger och tycker svindleri är "spännande", så är det ingenting han är stolt över. Inför framtiden vill han istället starta ett eget online-baserat juridiskt företag.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!