Här åker Londonborna tunnelbanan – avklädda
Den årliga traditioner var tillbaka i London igen och under söndagen tog Londonborna av sig sina byxor och kjolar. - Foto: Kin Cheung/TT

Här åker Londonborna tunnelbana – avklädda

​Pendeltrafiken rullade på som vanligt i Englands huvudstad London i söndags, men något var annorlunda. Resenärer reste nämligen med tunnelbanan, utan byxor.


Hundratals Londonbor klädde av sig sina underdelar för den årliga "No Trousers Tube Ride", den första sedan pandemin - organiserad av Stiff Upper Lip Society.

"No Trousers Tube Ride"

Det galna stuntet startade i New York 2002 som ”No Pants Subway Ride ” och har kommit att bli ett årligt globalt evenemang som arrangeras för skojs skull i dussintals länder, skriver BBC

Tanken är att åka tåg mitt i vintern med bara underkläder, skor och strumpor på din nedre halva och låtsas att det är som vilken dag som helst medan du fortfarande bär de vanliga vinterkläderna på den övre halvan av kroppen.

Foto: Kin Cheung/TT

Traditionen är tillbaka efter uppehåll 

Bilder visar delvis avklädda människor över Londons tunnelbanestationer som tar rulltrappor, använder biljettautomater och går ombord på tunnelbanan för ”No Trousers Day”, som återvände efter ett treårigt uppehåll på grund av pandemin.

Ungefär 40 procent av deltagarna är icke-brittiska och nästan 40 till 50 procent av alla byxlösa pendlare är kvinnor, enligt Ivan Markovic, arrangören av No Trousers Tube Ride, skriver My London.

Han förklarar att det finns några enkla regler för deltagarna att följa, vilket innebär att inga stringtrosor eller andra allt för blottande underkläder får bäras. Det galna stuntet syftar till att få folk att skratta, sa han till My London.

Och viktigast av allt handlar det om att göra evenemanget så naturligt som möjligt.

– Vi vill göra det så realistiskt som möjligt. Vi vill att folk som deltar i stunten ska sitta där och låtsas som ingenting, som om de faktiskt bar byxor eller en kjol, säger Ivan Markovic till tidningen.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!