En video sprids nu på Tiktok där det framgår hur svampen cordyceps militaris framställs. Det som skapar oro bland kommentarerna är att det är svampen som skapat zombieapokalypsen i tv-serien The last of us
En video sprids nu på Tiktok där det framgår hur svampen cordyceps militaris framställs. Det som skapar oro bland kommentarerna är att det är svampen som skapat zombieapokalypsen i tv-serien The last of us - Foto: Stella pictures

Tiktoktrenden skrämmer följarna: "Varför gör vi det här?"

En ny video har blivit viral på plattformen Tiktok. Den visar hur zombiesvampen från tv-serien "The last of us" kan framställas i verkligheten. Filmen har nu fått följarna att fasa.


Tv-serienThe last of us” har blivit oerhört populär världen över efter sin premiär på HBO. Serien, som är baserad på ett tv-spel, handlar om en värld som drabbats av en svampinfektion som mer eller mindre skapat en apokalyps. 

Nu har en ny trend blivit viral på den sociala plattformen Tiktok. En användare har nämligen publicerat en video på hur man odlar den så kallade zombiesvampen som skapat apokalypsen i serien.

En svamp som också finns i verkligheten och har namnet "cordyceps militaris".

"The last of us" får en andra säsong

Odlar svamp i en påse ris

I klippet syns det hur en person steg för steg redovisar för hur man går tillväga för att odla zombiesvampen  med hjälp av en påse ris. 

I kommentarerna är nu flera följare oroliga över klippet och menar att personen bakom medvetet vill starta verklighetens motsvarighet till ”The last of us”. 

En användare skriver:

Cordyceps skrämmer mig efter att jag har tittat på The last of us.” 

En annan frågar sig om vi inte lärt oss något av att bara titta på tv-serien. 

Varför gör vi det här” skriver en annan uppgivet. 

Klippet har nu över 750 000 visningar och sprids som en löpeld i flera kanaler. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!