De bästa vännerna från Texas har bestämt sig för att resa jorden runt på 80 dagar. Till vänster Ellie Hamby, till höger Sandy Hazelip
De bästa vännerna från Texas har bestämt sig för att resa jorden runt på 80 dagar. Till vänster Ellie Hamby, till höger Sandy Hazelip - Foto: SAS/TT & Privat

81-åringar reser jorden runt på 80 dagar: "Världen är full av..."

Två vänner från Texas genomför just nu en resa runt jorden. Målet för dem är att besöka alla sju kontinenter och bevittna hela nio underverk inom loppet av 80 dagar.


De två bästa vännerna från Texas, Sandy Hazelip och Ellie Hamby har känt varandra i över 20 år. De bestämde sig en dag för att göra något annorlunda till minne av sina avlidna makar. 

Jorden runt på 80 dagar

Målet de bestämde sig för var att resa jorden runt tillsammans. Utmaningen? Att genomföra det på 80 dagar.

81-åringarna bestämde sig bokstavligt talat för att resa till jordens alla hörn. Deras mål är att besöka alla sju kontinenter genom att besöka 18 länder, samtidigt som de får se på hela nio underverk.

Avresan ägde rum den elfte januari från Dallas och de har snart klarat av 60 dagas resande. Hittills har de bland annat varit i länder som Egypten, Syrien, Ryssland, Kina, Argentina, Finland och Antarktis för att nämna några. 

Resan delar de med sig av via sitt Instagramkonto.

CBS News har rapporterat om radarparets resa och i en intervju med tv-kanalen berättade de om upplevelsen. 

– Världen är full av de härligaste och mest inspirerande människorna, sa Ellie Hamby i intervjun med NBC News den 21 februari. 

De två bästa vännerna framför Taj Mahal, ett av de nio underverken de vill skåda. Foto: Privat

Tydliga riktlinjer under resan

Innan de gav sig ut i världen bestämde de sig också för att ha några få, men tydliga riktlinjer som de är tvungna att förhålla sig till. 

Bland annat ska de försöka undvika första klass-resande, bo på mindre hotell, endast bära en mindre väska med sig och använda lokaltrafik. På så sätt får de en större upplevelse samtidigt som de håller ner kostnaderna för resan.

Läs mer om resor, tipsen på billigaste resmålen och vilka krogar i London som är trendigast.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!