Lidl-kassörska stal pengar ur kassan i en av lågprisjättens butiker i Wales.
Lidl-kassörska stal pengar ur kassan i en av lågprisjättens butiker i Wales. - Foto: Christine Olsson/TT/Fredrik Sandberg/TT

Lidl-kassörska stal pengar ur kassan – ville betala av gamla skulder

En tidigare anställd hos en av Lidl:s butiker i Wales, Storbritannien, ska under sina arbetspass som kassörska ha stulit pengar. Kvinnan hävdar att hon behövde pengarna för att betala av skulder som hennes egen syster åsamkat.


En tidigare Lidl-anställd ska ha stulit pengar ur kassorna genom att ogiltighetsförklara kvitton från en av lågprisjättens butiker i Wales mellan april och juni 2022, rapporterar brittiska Daily Post

Kvinnan stal över 829 pund, vilket motsvarar ungefär 10 622 svenska kronor. Enligt tidningen ska försvarsadvokaten sagt i förhör att kvinnan stulit pengarna för att betala tillbaka de skulder hon har.

Skulderna hävdar kvinnan att hon samlat på sig på grund av hennes syster som ska ha tagit lån i hennes namn, vilket lett till en smärre ekonomisk kris för den forna Lidl-anställda.

Kvinnan erkänner stölden – fel väg att gå

I förhör ska kvinnan ha berättat att hon stal pengarna genom att "ogiltigförklara" kvitton när hon fick rätt växel av kunderna.

Kvinnan som nu har nytt jobb hävdar att hon arbetar för att betala tillbaka sina nya skulder till Lidl. I förhör ska kvinnan ha sagt att hon nu förstår "att stjäla inte var det korrekta sättet att betala av skulder". Hon ska även ha sagt att hon är villig att betala tillbaka pengarna till sina tidigare arbetsgivare.

Kvinnan som erkänt sig skyldig till stölderna fick 12 månaders samhällstjänst. Hon ska även betala tillbaka det belopp hon stulit ur kassan.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

SBAB sänker rörlig boränta – höjer bundet

Ekonomens varning för nya bedrägeritypen: "Spelar på rädslan"

Antalet bedrägerier ökar rejält. Nu har en relativt ny form av bedrägeri blivit allt vanligare, något sparekonomen Frida Bratt varnar privatpersoner för.

Assa Abloy ökar vinsten

Låskoncernen Assa Abloy gjorde en rörelsevinst, justerad för engångsposter, på 5,4 miljarder kronor för första kvartalet. Det var en ökning med fem procent jämfört med samma period i fjol.

Många trafikolyckor under morgonen: "Ishalka"

En rad olyckor har inträffat i Västra Götaland under onsdagsmorgonen, efter att svår halka ställt till det i trafiken.

Så tjänar du pengar på att ladda bilen

Pausa laddningen av elbilen – och tjäna en tusenlapp. Flera aktörer på elmarknaden har gått ihop för att få elbilsägarna att bidra till ett stabilare elnät.

Högre vinst för Evolution

Evolution, utvecklare av nätkasinon, gjorde en rörelsevinst på 311 miljoner euro för första kvartalet, en ökning med nästan 15 procent jämfört med samma period i fjol.