Reportrar utanför det sjukhus i Milano där Silvio Berlusconi får intensivvård. Arkivbild.
Reportrar utanför det sjukhus i Milano där Silvio Berlusconi får intensivvård. Arkivbild. - Foto: Luca Bruno/AP/TT

Berlusconi något bättre på intensiven

Italiens tidigare premiärminister Silvio Berlusconi får fortfarande intensivvård, men han ser ut att vara på bättringsvägen.


Under de senaste tre dagarna har 86-åringen visat tecken på stadig förbättring, meddelar hans läkare vid San Raffaele-sjukhuset i Milano.

Berlusconi lades förra veckan in på sjukhus för intensivvård, för andra gången på kort tid. Hans läkare tillkännagav att han har haft leukemi under en längre tid och får behandling med kemoterapi, även känt som cytostatika.

Han har också drabbats av lunginflammation. För närvarande pekar det mesta mot att intensivvården kommer att fortsätta, enligt torsdagens bulletin från sjukhuset.

Den ständigt skandalomsusade mediemagnaten Berlusconi har varit Italiens premiärminister i tre omgångar: 1994–1995, 2001–2006 samt 2008–2011.

TT
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Juryn till Trumps rättegång utsedd

Insats under Trumpmål – tänt eld på sig själv

En person har tänt eld på sig själv utanför domstolen i New York där juryn i målet mot expresident Donald Trump just valts ut, bekräftar en talesperson för New York-polisen.

Marinchefen vill se dubblerad förmåga

Regeringen har lovat att Sverige ska bidra med unika förmågor i Nato. Men marinchef Ewa Skoog Haslum är rädd att politikerna försummar marinen. Jag är orolig att man inte förstår varför vi behöver ha en stark marin, säger hon.

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Telenor är en av Sveriges stora telekomjättar. I en video på Facebook marknadsför de en ny tjänst, som minst sagt får en del kunder att reagera. Nu bemöter de kritiken.

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.