Flera personer hamnade i en stor diskussion kring vad bokstäverna på blåbären betydde.
Flera personer hamnade i en stor diskussion kring vad bokstäverna på blåbären betydde. - Foto: Janerik Henriksson/TT/Skärmbild/Reddit

Lidl-kunder upptäckte hemlig kod på blåbär: "En bärskandal"

En Lidl-kund i Irland upptäckte mystiska bokstäver på blåbär som han köpt från lågprisjätten. Flera bilder på blåbären med bokstäverna har dykt upp på sociala medier och det har skapat stor förvirring och nyfikenhet bland kunderna.


Det var efter att en kund handlat på sin lokala Lidl-butik i Irland som han gjorde en enligt honom mystisk upptäckt på de färska blåbär han köpt.

När den anonyma Lidl-kunden skulle äta sin fruskot och blanda i bären såg han ett kodat meddelande på några blåbär. På några av bären stod det "ABS", vilket fick honom att undra hur de hamnat där, vilket bland annat Mirror skrivit om.

Lidl-blåbärets hemliga kod ledde till stor diskussion

Då det inte fanns någon uppenbar anledning till varför bokstäverna fanns på blåbären sökte sig Lidl-kunden till Reddit-forumet i hopp om att få en förklaring.

Flera personer försökte knäcka koden och spekulerade kring bokstävernas innebörd. Flera Reddit-användare skämtade friskt om att blåbären i fråga just blivit nyttigare.

Den anonyma Lidl-kunden berättar för Nyheter24 att bilden ledde till stor diskussion och att det tids nog visade sig vad koden på bären i själva verket betydde.

Lidl-blåbärets mysterium fick ett svar

En person i forumet skriver att plastlådorna, som blåbären ligger i, är märkta med hjälp av ett lasertryck. Och att det stod "ABS" på flera blåbär beror således på att lasern måste ha gått igenom ett litet hål på bären istället för på lådan.

Märkningen ska vara skonsam nog för att inte skada ytan på blåbäret, men i det här fallet blev det ett i folkmun "måndagsexemplar".

Bokstävernas egentliga märkning och plats. Foto: Skärmdump/Reddit

En annan person skriver i forumet att det hela är ett "mysterium" medan en annan personer skriver att det är gjort med luftkompression då materialet är känsligt. Följaren skriver vidare att numreringen måste ha gjorts efter att bären paketerats. 

Delar av diskussionen kring blåbären. Foto: Skärmdump/Reddit
/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!