På ett museum i Seoul åt en student upp ett konstverk värt över 1,2 miljoner kronor
På ett museum i Seoul åt en student upp ett konstverk värt över 1,2 miljoner kronor - Foto: Stella pictures & Henrik Montgomery/TT

Student blev hungrig – åt upp konstverk för 1,2 miljoner kronor

En sydkoreansk student befann sig på ett museum i Seoul när han plötsligt blev hungrig. Han fick då syn på en banan som han mumsade i sig. Problemet? Bananen var en del av ett konstverk värt över 1,2 miljoner kronor.


En sydkoreansk student var i torsdags på besök på konstmuseet Leeum Museum of Art i Seoul, Sydkorea, när han plötsligt blev hungrig och gjorde något åt saken. Dock skulle det visa sig bli en dyr middag.

Konstverket Comedian blev uppätet 

Studenten såg en banan sitta fasttejpad på väggen och fick då för sig att ta den och äta upp. Problemet var bara att bananen var en del av det tidigare omdiskuterade konstverket "Comedian" av skulptören Maurizio Cattelan

Konstverket består av en banan som är fasttejpad på väggen. Det som däremot kanske gav studenten magknip var att konstverket är värt hela 1,24 miljoner kronor. 2019 såldes två upplagor av konstverket i Miami för 120 000 dollar. 

Händelsen fångades på film av hans kompis. När museet frågade honom varför han åt banan svarade han  helt sonika att han var hungrig för att han skippat frukosten. 

Enligt BBC har han sagt ”att skada ett modernt konstverk kan också vara konst”. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!