Turkiets presidentval står mellan Recep Tayyip Erdogan och Kemal Kiliçdaroglu. Så här ser valsedeln ut.
Turkiets presidentval står mellan Recep Tayyip Erdogan och Kemal Kiliçdaroglu. Så här ser valsedeln ut. - Foto: Hakan Akgun/dia Images via AP/TT

Utmanaren: "Få bort denna auktoritära regim"

Presidentvalet i Turkiet ska avgöras. De två kandidaterna har lagt sina röster och nu har vallokalerna stängt. Jag uppmanar till att få bort denna auktoritära regim, säger utmanaren Kemal Kiliçdaroglu i Ankara.


När Kiliçdaroglu lägger sin röst i en vallokal i huvudstaden säger han att valet äger rum under särskilt svåra omständigheter, "med mycket ärekränkningar och förtal".

— Men jag litar till folkets sunda förnuft. Det kommer att bli demokrati, det kommer att bli frihet. Folk kommer att kunna gå på gatorna och fritt kritisera politiker, säger han.

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan (höger) röstade tillsammans med sin fru Emine Erdogan i Istanbul.

Den sittande presidenten Recep Tayyip Erdogan, som bara var några tiondelars procentenhet ifrån att säkra segern redan i den första omgången, röstar i Istanbul. Där säger han sig hoppas på ett högt valdeltagande, som för två veckor sedan då nästan 89 procent av de röstberättigade gick och röstade.

— Jag ber till Gud att det (valet) blir fördelaktigt för vårt land och nation, säger Erdogan.

Fler än 64 miljoner människor har rätt att rösta i valet. Bland dem finns enligt CNN Türk 47 523 förstagångsväljare, som var för unga för att få rösta i första omgången.

Vallokalerna öppnade klockan 8 lokal tid (7 svensk tid) och stängde klockan 17 (16 svensk tid). Det kommer inte att komma några vallokalsundersökningar där och då, och turkiska medier är förbjudna att rapportera om något eventuellt resultat före klockan 18, lokal tid.

Rösträkningen inleds klockan 17, även för de utlandsröster som lagts i förtid. Ett resultat lär väntas inom några timmar efter det att lokalerna har stängt.

Oppositionsledaren Kemal Kiliçdaroglu och hans hustru Selvi Kiliçdaroglu lägger sina röster i en vallokal i Ankara.

TT
Senaste nytt

Polisen i Borgholm rapporterar om trafikolycka

Polisen i Osby rapporterar om brand

"Västra Storgatan. Brand i byggnad.", skriver polisen på sin hemsida.

Röda siffror på Wall Street

1 timme sedan
De ledande indexen på New York-börs levererade tunga minussiffror efter att tisdagens handel avlutats. Räntefrossa var en av förklaringarna.

Expert om ny SAS-plan: Bolaget kan räddas

1 timme sedan
SAS nya plan framåt kan rädda det krisande flygbolaget, enligt analytikern Jacob Pedersen. Det kommer naturligtvis att ta SAS genom processen, säger han. Samtidigt överraskas han av att bolaget inte har lyckas få in 9,5 miljarder i nytt kapital.

Polisen i Värnamo rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"En person blev påkörd vid övergångsställe.", skriver polisen på sin hemsida.

Permobil-bunden kund kunde inte komma ut ur Coop: "Man är ju kund som alla andra"

2 timmar sedan
På en Coop-butik i Västerås kan inte rullstolsbundna, människor med permobiler och barnvagnar ta sig ut utan personalens hjälp.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.