På torsdagsmorgonen låg mängder med sönderkörd potatis på bron över Stora Bält i Danmark. En chaufför har anhållits.
På torsdagsmorgonen låg mängder med sönderkörd potatis på bron över Stora Bält i Danmark. En chaufför har anhållits. - Foto: Presse-fotos.dk/Ritzau Scanpix/TT

Stora lass potatis utsläppta på danska vägar – en person gripen

En stort lass potatis tippades på torsdagsmorgonen av på bron över Stora Bält i Danmark. En bilist blev vittne och följde efter chauffören, som sedan greps.


Föraren är misstänkt för att ha äventyrat allmänhetens liv och säkerhet. Samtidigt undersöker dansk polis andra potatisincidenter.

Polisen undersöker samband

På väg E45 mellan Skærup och Kolding på Jylland kom rapporter om potatis på vägbanan på morgonen och i närheten av bron över Stora Bält hade potatis tappats eller tippats av på ytterligare ett ställe.

— Nu ska vi undersöka om potatisarna har tippats av avsiktligt och om det kan finnas ett samband mellan de olika incidenterna, säger polisens presstalesperson Sunniva Pedersen-Reng.

Ny vägavgift för lastbilar har införts

Under torsdagen behandlar folketinget ett lagförslag om en ny vägavgift för lastbilar, som danska åkare och chaufförer tidigare protesterat kraftigt mot, bland annat genom att blockera motorvägar.

Men en talesman för demonstranterna förnekar att potatisincidenterna har med missnöjet över vägavgiften att göra.

TT
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!