En anställd på Burger King i USA serverade kunder pommes frites från soptunnan.
En anställd på Burger King i USA serverade kunder pommes frites från soptunnan. - Foto: Gene J. Puskar & Fredrik Sandberg / TT

Restaurangchef serverade pommes frites från soptunnan – riskerar 20 år i fängelse

En biträdande chef på en snabbmatsrestaurang bestämde sig för att servera pommes frites från soptunnan till sina gäster. Något som nu riskerar att sända henne till fängelse i upp till 20 år.


Snabbtmatskedjan Burger King är kända för sina saftiga hamburgare och frasiga pommes. En anställd på restaurangjätten valde dock att ta serveringen av snabbmaten några steg för långt, åtminstone enligt lagens mening.

Riskerar flera år i fängelse

En biträdande restaurangchef på en Burger King-restaurang i delstaten South Carolina, i USA, bestämde sig för att servera de kunder som beställt pommes frites direkt från soptunnan. Istället för att servera nyfriterade och varma pommes frites valde hon helt sonika att ta maten från soptunnan, där överbliven mat kastades. 

Nu riskerar kvinnan att åtalas för ”tampering with food”, eller "manipulering av maten”, det rapporterar New York Post. 

Det hela uppdagades efter att den lokala polisen blivit utkommenderade till restaurangen då två personer ska ha skrikit och hotat personalen. Två dagar efter ingripandet ska Burger Kings huvudkontor ha kontakt de utkommenderade poliserna och informerat dem om den anställdas beteende vid matserveringen. Det resulterade i ett gripande av den biträdande chefen. 

Om hon skulle komma att dömas riskerar hon hela 20 år i fängelse, skriver New York Post. 

/
Mat
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!