På stränder i Portugal är det förbjudet att spela för hög musik.
På stränder i Portugal är det förbjudet att spela för hög musik. - Foto: Maja Suslin/TT och Ana Brigida/TT

Här är det förbjudet att spela hög musik på stranden – kan ge böter på 46 000 kronor

Planerar du att åka till Portugal och lyssna på hög musik på stranden? Då kan det komma att stå dig riktigt dyrt. Du kan nämligen åka på böter på upp till svindlande 4 000 euro.


Många förknippar sommarsemester med sol och bad på stranden, kanske tillsammans med en grupp vänner. Inte sällan har någon i gänget med sig en högtalare för att höja stämningen ytterligare. Men för semesterfirare i Portugal kan en sådan aktivitet bli riktigt dyr.

Här får du inte ta småsten från stranden – kan ge dyra böter

Förbjudet att spela för hög musik på stranden i Portugal – dyra böter som straff

Autoridade Marítima Nacional (ANM), portugisiska sjöfartsverket, har nämligen förbjudit högtalare som spelar musik på så pass hög volym att det stör andra besökare på stranden, rapporterar brittiska Evening Standard. ANM har även bekräftat att förbudet gäller i en kommentar till portugisiska CNN.  

Kan ge böter på 46 000 kronor

Den som ertappas med att spela hög musik kan få böter på allt mellan 200 euro till 4 000 euro, alltså motsvarande 2 300 till 46 000 svenska kronor. 

Det är ännu oklart exakt vad som faktiskt avgör vilken ljudnivå som skulle anses vara så pass hög att böter skulle utdelas. Inte heller framkommer det huruvida polisen ska kunna beslagta högtalarna när besökare vägrar sänka volymen, skriver Evening Standard

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!