En tysk militär misstänks ha lämnat över information om bland annat vapenunderhåll till rysk underrättelsetjänst. Arkivbild.
En tysk militär misstänks ha lämnat över information om bland annat vapenunderhåll till rysk underrättelsetjänst. Arkivbild. - Foto: Mindaugas Kulbis/AP/TT

Tysk militär tros ha spionerat för Ryssland

En tysk militär har gripits misstänkt för spionage för Ryssland. Enligt federala åklagare misstänks militären för att ha samarbetat med rysk underrättelsetjänst.


Den misstänkte spionen ska ha "erbjudit sina tjänster till den ryska ambassaden i Berlin" och det ryska konsulatet i Bonn.

Kontaktförsöken gjordes i maj, då mannen vände sig till en rysk general i ett försök att upprätta en kontakt, uppger åklagare.

Mannen identifieras bara med förnamn och efternamnets initial, vilket är brukligt för misstänkta brottslingar i Tyskland. Han arbetade för en underhållsavdelning för internetverksamhet, liksom mer praktiskt underhåll som uniformer, stridsvagns- och flygplansunderhåll.

Den misstänkte greps i Koblenz. En husrannsakan genomfördes samtidigt i mannens hem.

Misstankar om spionage för rysk underrättelsetjänst har ökat sedan den ryska invasionen av Ukraina och påföljande militärt stöd från Tyskland till Ukraina.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!