En man i Australien tvingas böta efter att ha surfat med sin pytonorm. Arkivbild.
En man i Australien tvingas böta efter att ha surfat med sin pytonorm. Arkivbild. - Foto: Caleb Jones/AP/TT

Man surfade med pytonorm runt halsen – måste betala böter

Med sin pytonorm Shiva runt halsen tog mannen en tur på surfbrädan i Rainbow Bay i australiska Gold Coast. Det skulle han inte ha gjort, enligt myndigheterna som fick nys om utflykten via sociala medier. Nu tvingas Shivas ägare böta.


Det är inte ovanligt med hundar som hänger med på surfbrädan, och i australiska Gold Coast finns till och med en surfande anka, men när en man tog med sin pytonorm på surfbrädan fick myndigheterna nog. Han saknade nämligen tillstånd att ta ormen från hemmet.

Treåriga centralaustraliska diamantpytonormen Shiva har surfat minst tio gånger, skriver australiska ABC News, och är enligt ägaren en naturbegåvning.

— Jag har alltid tagit med henne till stranden och hon älskade att simma i vattnet, så en dag bestämde jag mig för att ta med henne på en surftur och hon älskade det, säger han till tidningen.

Nu tvingas ägaren böta 2 322 australiska dollar, cirka 16 700 kronor, för tilltaget. Miljömyndigheten i delstaten Queensland poängterar att de flesta ormar i allmänhet undviker vatten.

"Pytonormen ansåg antagligen att vattnet var extremt kallt, och de enda ormarna som borde vara i vattnet är havsormar", skriver myndigheten i ett uttalande.

Centralaustraliska diamantpytonormar är inte giftiga. De blir ofta två meter, ibland upp till tre meter långa och dödar sina byten genom att krama dem till döds. Ormarna äter främst fåglar, ödlor och andra mindre däggdjur.

TT
Relaterat
Senaste nytt

Lite uppåt på Asienbörserna

Kraftig brand i flerbostadshus i Ringarum

1 timme sedan
En kraftig brand bröt ut i ett flerbostadshus med omkring nio lägenheter i Ringarum i Valdemarsviks kommun under natten till torsdagen.

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

1 timme sedan
När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.

Biden oroad för Ukrainastödet

2 timmar sedan
Det är inte bara EU och Ukraina som undrar hur USA:s omfattande stöd till Ukraina kommer att påverkas efter röran som uppstått efter det representanthuset avsatt sin egen talman. Ja, det oroar mig, säger USA:s president Joe Biden till reportrar om kongresskaoset och vad det kan betyda för Ukrainastödet.

Flyger extremhögt – undviker överhettning

2 timmar sedan
Hittills har ingen kunnat förklara varför vissa långflyttande fåglar söker sig till extrema höjder – fem till åtta kilometer upp i luften. Men nu tror sig svenska forskare ha löst gåtan.

Man skjuten i Haninge – två gripna i taxi

2 timmar sedan
En man i 25-årsåldern sköts i Brandbergen i Haninge söder om Stockholm under natten till torsdagen. Kort därefter greps två misstänkta män i 20-årsåldern i en taxi i norra Stockholm.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.