Kidnappning av kvinnliga studenter i Nigeria

Beväpnade män rapporteras ha kidnappat fler än 30 personer, inklusive minst 24 kvinnliga studenter, i samband med att ett universitet i den nordvästliga delstaten Zamfara attackerades.


Boende i området säger till nyhetsbyrån AFP att tiotals beväpnade män från kriminella gäng bröt sig in i hus med kvinnliga hyresgäster strax före gryningen i fredags. Enligt vittnesmålen tog angriparna kvinnorna med sig.

— De tog med sig minst 24 kvinnliga studenter och två manliga, varav en är anställd på universitetet, säger en person vid namn Musa, som bor nära byggnaderna där offren befann sig.

Senare rapporteras militären ha kopplats in och sex av de kvinnor som kidnappats uppges ha fritagits.

— Sex av de kvinnliga studenterna har räddats av soldater som förföljde terroristerna in i skogen, berättar en soldat som inte vill säga sitt namn.

Zamfara är en av flera delstater i nordvästra och centrala Nigeria som terroriseras av kriminella gäng som attackerar bostadsområden. Angriparna dödar eller för bort boende – och bränner ner bostäder efter att ha plundrat dem.

TT
Senaste nytt

Bostadspriserna faller kraftigt – lägenhetspriser som 2015

Spionsatellit i omloppsbana – Nordkorea hotar

Sydkorea bekräftar att landets första militära spionsatellit har nått jordens omloppsbana efter en lyckad uppskjutning och uppger att man fått kontakt med satelliten.

Trosa: Polisen rapporterar om brand

1 timme sedan
"Fullt utvecklad brand i restaurang", skriver polisen på sin hemsida.

Försökte fly polis i Söderhamn – körde av vägen och omkom

1 timme sedan
En man omkom när han körde ifrån polisen i Söderhamn på fredagskvällen.

20 länder ska tredubbla kärnkraften

1 timme sedan
Sverige och ett stort antal andra länder har enats om att tredubbla energin från kärnkraft. Initiativet är en del för att nå nettonollutsläpp till 2050.

Detonation vid företagsbyggnad i Svedala

1 timme sedan
En mindre detonation har under natten skett vid entrén till en företagsfastighet i Svedala i Skåne.