Armeniens regering meddelade på söndagskvällen att över 370 personer som 'tvångsfördrivits' korsat gränsen till Armenien.
Armeniens regering meddelade på söndagskvällen att över 370 personer som 'tvångsfördrivits' korsat gränsen till Armenien. - Foto: Vasily Krestyaninov/AP/TT

Över 370 flyktingar har kommit till Armenien

De första flyktingarna från Nagorno-Karabach har tagit sig över gränsen till Armenien, sedan Azerbajdzjans militärs blixtoffensiv tidigare i veckan.


Enligt AFP ska flyktingar ha förhörts av azerbajdzjansk gränspolis innan de tog sig över till den armeniska byn Kornidzor.

Armeniens regering meddelade på söndagskvällen att över 370 personer som "tvångsfördrivits" korsat gränsen till Armenien.

— I går behövde vi lägga ned våra gevär. Så vi lämnade, säger en man i trettioårsåldern som var bland de första tiotals personer som korsade gränsen under söndagen och registrerade sig i Kornidzor.

De flesta flyktingarna är kvinnor och barn, enligt AFP:s personal på plats.

— Vi hade 15 minuter på oss att packa ihop allting, vi kunde inte ta med oss någonting, säger bonden Shamir, som lämnade sin treåriga dotters grav bakom sig.

— Jag tog inte farväl av henne. Jag hoppas på att komma tillbaka.

De senaste månaderna har spänningarna ökat mellan Armenien och Azerbajdzjan. Det var i tisdags som Azerbajdzjan inledde en militär insats i Nagorno-Karabach, efter påståenden om att armeniska styrkor befann sig i regionen, något som Armenien förnekade.

Nagorno-Karabach ligger inom Azerbajdzjans formella gränser men är i praktiken en utbrytarregion under Armeniens vingar.

TT
Senaste nytt

Senaten i USA blockar Ukrainastöd

Sundsvall: Polisen rapporterar om försvunnen person

1 timme sedan
"Försvunnen person Alnö, Sundsvall", skriver polisen på sin hemsida.

En svensk bland de skadade – efter skottlossning i Bryssel

1 timme sedan
En svensk har skadats i en skottlossning i de centrala delarna av Belgiens huvudstad Bryssel, bekräftar EU-parlamentarikern Jörgen Warborn för TT. – Det är en medarbetare till oss, just nu vill jag inte säga mer än så, säger Warborn.

Fordon kvar i skredområdet i Stenungsund

2 timmar sedan
Flera fordon som hamnade mitt i jordskredet på E6 utanför Stenungsund står fortfarande kvar. Det handlar om en buss, en lätt lastbil och några personbilar som ännu inte bärgats från rasmassorna.

Nedåt på USA-börsen

2 timmar sedan
De ledande amerikanska aktieindexen fortsatte sin resa nedåt under onsdagens handel.

Här är extrajobben i jul – med månadslön över 24 000 kronor

2 timmar sedan
Här listar vi tre extrajobb i jul som i genomsnitt kan ge en månadslön på över 24 000 kronor.