Rök över Sevastopol på Krim efter drönarattacken i fredags.
Rök över Sevastopol på Krim efter drönarattacken i fredags. - Foto: Telegram via AP/TT

Ryska medier: Flottchefen är inte alls död

Viktor Sokolov, befälhavare för ryska svartahavsflottan, har i dag deltagit i ett videomöte med försvarsminister Sergej Sjojgu. Det hävdar regimtrogna ryska medier, efter Ukrainas uppgifter om att Sokolov har dödats.


Bland andra nyhetsbyrån Ria publicerar en filmsnutt där Sokolov ses lyssna via länk när Sjojgu talar. Flottchefen sitter stilla utan att säga något i videon. Den kommer från Rysslands försvarsdepartement, som dock inte namnger Sokolov i sina kommunikéer om att mötet ägt rum.

Ukrainas militär uppgav i måndags att Sokolov finns bland de döda efter en drönarattack mot ryska flottans högkvarter på det ockuperade Krim i förra veckan. En lång rad högt uppsatta militärer finns bland offren, enligt Ukraina, som beräknat antalet döda till över 30.

Ryssland däremot har inte bekräftat några dödsoffer alls i händelsen, som orsakade stora skador på högkvarteret.

TT
Senaste nytt

USA håller Osprey på marken

Långtidsarbetslösheten fortsatt hög

1 timme sedan
Långtidsarbetslösheten har inte fallit efter pandemin, visar statistik från Statistiska centralbyrån (SCB).

Skolelever smittade av sällsynt tyfoidfeber

1 timme sedan
Sju elever på en skola utanför Lund har insjuknat i tyfoidfeber, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Netanyahu: Abbas ska inte styra i Gaza

1 timme sedan
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu slår fast att så länge han har makten så kommer inte Fatahledaren Mahmud Abbas och den Palestinska myndigheten på Västbanken tillåtas att ta makten i Gaza.

Volkswagen skär ner på personalkostnader

1 timme sedan
Volkswagen kommer att skära ner personalkostnaderna de närmaste åren, meddelar den tyska biltillverkaren. Syftet är att öka vinsten och få ny fart på en vacklande övergång till elbilar.

Tre döda i skjutning i Nevada

3 timmar sedan
Tre personer sköts till döds och ytterligare en skadades allvarligt i en skjutning på University of Nevada i Las Vegas, uppger den lokala polisen.