Ryska robotar avfyras mot Ukraina från den ryska regionen Belgorod, där Ryssland nu hävdar att ukrainska drönare har hejdats. Arkivbild från i juli i år.
Ryska robotar avfyras mot Ukraina från den ryska regionen Belgorod, där Ryssland nu hävdar att ukrainska drönare har hejdats. Arkivbild från i juli i år. - Foto: Vadim Belikov/AP/TT

Ryssland: Drygt 30 drönare nedskjutna i natt

Över 30 ukrainska drönare har förstörts i Rysslands västra delar under natten, hävdar Ryssland. Enligt försvarsdepartementet har även en attack mot Krim vattenvägen avvärjts.


"Luftförsvarssystem i tjänst över territoriet i regionerna Belgorod, Brjansk och Kursk hejdade och förstörde 31 obemannade luftfarkoster av ukrainsk typ", skriver Rysslands försvarsdepartement på meddelandetjänsten Telegram.

Det finns inga uppgifter om personskador under attackerna i landets västra delar.

Sedan Ukraina inledde sin motoffensiv i början av juni har vågor av drönarattacker mot Ryssland skadat byggnader, bland annat i Moskva. Från ryskt håll tonas attackernas betydelse ned.

Brjansks guvernör Aleksander Bogomaz skriver på Telegram att det inte finns några offer eller personskador efter attacken i hans region.

Det ryska försvarsdepartementet uppger också att ett försök av Ukrainas väpnade styrkor att "penetrera Krims territorium" har stoppats av det ryska flygvapnet.

Enligt uttalandet var ukrainarna på väg "i riktning mot Tarchankuthalvön på en höghastighetsmilitärbåt och tre vattenskotrar".

Rysslands uppgifter om nattens händelser är inte bekräftade av oberoende källor.

TT
Senaste nytt

Strömmer: Krävs väldigt ingripande mått och steg

Klart med regelverk för framtida mediestöd

Regeringen har klubbat en förordning om mediestöd, som ska börja gälla vid årsskiftet. Men hela regelverket presenteras i din detalj först på lördag.

Polisen rapporterar om stöld, Stockholm

"Polisen söker efter en kvinna som har försökt stjäla en barnvagn på ett förskoleområde i Målarhöjden.", skriver polisen på sin hemsida.

Eslövspappan: "Hon har blivit instruerad"

Eslövsflickans berättelse om hur hon hållits inspärrad i en tvättstuga är påhittad, hävdar hennes pappa. Han menar att hon har fått instruktioner. Han säger också att det var rädsla för en orosanmälan som gjorde att flickan inte tidigare fick vård.

Brister hos socialen – missar att betala in hyra

1 timme sedan
Många socialtjänster i landet missar att betala in hyran i tid – trots att de åtagit sig att hjälpa personer med det, rapporterar Hem & hyra.

Fem nya återvändandecenter på plats

1 timme sedan
Migrationsverket har under hösten fått fram fem återvändandecenter med totalt 650 platser för personer som fått avslag på sin asylansökan. Hittills är det en mycket liten del av alla som fått ett utvisningsbeslut som kan få plats där.