Händelsen inträffade i Indre Troms. Arkivbild.
Händelsen inträffade i Indre Troms. Arkivbild. - Foto: Marianne Løvland/NTB/TT

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.


Det hela inträffade i norska Troms i slutet av september. Jägaren har i polisförhör uppgett att han var helt säker på att han sköt mot en älg. I början av utredningen fanns misstankar om att han i stället öppnat eld mot en hästs inhägnad, men nu står det klart att det var ute i naturen.

— Den tolv år gamla hästen hade brutit sig ut från inhägnaden, säger polischef Katrine Grimnes till NRK.

Jägaren har erkänt omständigheterna och är beredd att ta eventuella konsekvenser.

— Han är naturligtvis helt förtvivlad, och vill göra gott för sig med tanke på det förlorade djuret, säger Grimnes till tidningen Nordlys.

TT
Senaste nytt

Hård strid om övergreppslagen "chat control"

Örebro: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycka har inträffat på Universitetsgatan i Örebro", skriver polisen på sin hemsida.

Höjda livsmedelspriser – ett orosmoln

Livsmedelspriser fortsätter att stiga och elpriserna är på den högsta nivån sedan februari. Båda två är viktiga faktorer för Riksbankens kamp mot inflationen. Det är viktigt att livsmedelspriserna etablerar sig på en låg och stabil nivå, påpekar riksbankschefen Erik Thedéen.

Jenny Strömstedt blåste Per Skoglund totalt i Nyhetsmorgon: ”Vuxenmobbning”

​Travreportern Per Skoglund älskar mat. Det utnyttjade kocken Jonas Svensson och Jenny Strömstedt – som grundlurade sin kollega i lördagens Nyhetsmorgon.

Polisen i Markaryd rapporterar om brand

"Brand i villa, Strömsnäsbruk.", skriver polisen på sin hemsida.

Pisa-resultatet i korthet

Svenska elevers kunskaper i matematik och läsförmåga i den globala Pisa-mätningen har haft en uppgående kurva sedan "chockåret" 2012 – men nu vänder det neråt igen. Här är de viktigaste punkterna från Pisamätningen 2022 som presenterades i dag.