Händelsen inträffade i Indre Troms. Arkivbild. - Foto: Marianne Løvland/NTB/TT

Förtvivlad älgjägare: Jag sköt häst

När ett stort brunt djur dök upp tvekade inte älgjägaren. Han sköt, och djuret föll dött ned. Men det visade sig vara en förrymd häst, och jägaren är djupt ångerfull.


Det hela inträffade i norska Troms i slutet av september. Jägaren har i polisförhör uppgett att han var helt säker på att han sköt mot en älg. I början av utredningen fanns misstankar om att han i stället öppnat eld mot en hästs inhägnad, men nu står det klart att det var ute i naturen.

— Den tolv år gamla hästen hade brutit sig ut från inhägnaden, säger polischef Katrine Grimnes till NRK.

Jägaren har erkänt omständigheterna och är beredd att ta eventuella konsekvenser.

— Han är naturligtvis helt förtvivlad, och vill göra gott för sig med tanke på det förlorade djuret, säger Grimnes till tidningen Nordlys.

TT
Senaste nytt

Källor: Iran förser Ryssland med robotar

Tropisk juice återkallas – risk för plastbitar

Axfood återkallar Garant tropisk juice utan fruktkött efter att leverantören vid en kontroll har hittat plastbitar i vissa förpackningar. Återkallandet gäller enlitersförpackningar med bäst före-datum den 19 april.

Kristianstad: Polisen rapporterar om brand

"Brand i kyrka, Vittskövle.", skriver polisen på sin hemsida.

Mordet på Emporia: Tre häktningar hävs

Tingsrätten har hävt häktningar för tre av de totalt sju personer som står åtalade för mordet på köpcentrumet Emporia i Malmö i augusti 2022, rapporterar Sydsvenskan.

Stor vaccinatör dumpas efter fuskavslöjande

Region Stockholm säger upp sitt avtal med bolaget Svea Vaccin på grund av "allvarliga brister i företagets hantering av vaccinering", meddelar regionen i ett pressmeddelande.

Äldre kvinna hittad död – en gripen

1 timme sedan
En äldre kvinna hittades på eftermiddagen död i en bostad i Skellefteå kommun. En man i 50-årsåldern har grirpits, uppger polisen.