En av de instängda tunnelarbetarna som suttit instängda i över två veckor.
En av de instängda tunnelarbetarna som suttit instängda i över två veckor. - Foto: AP/TT

Hjälpen framme till instängda tunnelarbetare

Räddningsarbetarna har nu efter nästan tio meter av manuellt grävande nått fram till de 41 instängda tunnelarbetarna i Himalayamassivet i Indien.


Arbetarna har varit instängda i över två veckor sedan en del av tunneln rasat in. Under tiden har flera försök gjorts att nå fram till dem, med flera misslyckanden.

Sedan räddningsarbetarna brutit igenom den sista biten är läkare och ambulanser på plats inne i tunneln för att möta upp, uppger Times of India.

Enligt den lokala regeringen har ett tiotal personer med hjälp av handdrivna borrverktyg arbetat hela natten för att nå fram. Maskinborren hade tagit sig igenom omkring 50 meter innan den gick sönder. Därefter togs arbetet över av handkraft, de sista omkring tio meterna.

Under arbetets gång har rör tryckts in i kanalen och förhoppningen är att man ska kunna föra ut de instängda arbetarna på bår.

De instängda arbetarna överlevde till en början på torr mat som skickades genom ett smalt rör. Nu har de kunnat få varm mat genom ett rör på cirka 15 centimeter. Myndigheterna har också tillfört syre genom ett annat rör.

TT
Senaste nytt

Har du fått det här mejlet? Nu varnar Försäkringskassan

Vd: Vi vill bryta uran i Sverige

Regeringen och Sverigedemokraterna vill riva upp uranförbudet i Sverige. Ett bolag flaggar redan för att man vill bryta uran om stoppet hävs. Vi vill vara en uranproducent, säger Aura Energys vd Andrew Grove.

Dålig arbetsmiljö på jobbet? Då måste du göra det här

Att jobba övertid är inte helt ovanligt men för många kan det vara en extra börda att ha en chef eller kollega som ofta kräver fortsatt arbete även om dagen är slut. Nyheter24 har pratat med juristen på Akademikerförbundet SSR som ger sina bästa råd och tips på hur du då ska agera.

Drönare nedskjuten i Finska viken

Ryssland sköt ned en drönare i Finska viken, cirka 40 kilometer utanför S:t Petersburg, på lördagskvällen, rapporterar Ilta-Sanomat med hänvisning till ryska medier.

Fruktade smittor på väg – men ingen övervakar

1 timme sedan
Invasiva myggarter närmar sig Sverige – med fruktade virus som zika, dengue och nilfeber i bagaget. Men ingen har koll på var, om och när de dyker upp. De vektorburna virussjukdomarna står och knackar på dörren, men det finns inga avsatta medel för övervakning, säger myggforskare Anders Lindström.

Schweiz folkomröstar om pensioner

1 timme sedan
På söndag går Schweiz till valurnorna för att rösta om hur man ska trygga levnadsstandarden för landets åldrande befolkning.