Det kraftiga jordskalvet inträffade på lördagen öster om ön Mindanao.
Det kraftiga jordskalvet inträffade på lördagen öster om ön Mindanao. - Foto: Ivy Marie Mangadlao/AP/TT

Betongvägg rasade – gravid kvinna död i skalv

En gravid kvinna har dött efter att hon och hennes familj träffats av en betongvägg som rasade under jordskalvet i södra Filippinerna. Skalvet utlöste en tsunamivarning, som senare kunde avblåsas.


När marken började skaka på lördagskvällen flydde den gravida kvinnan tillsammans med sin man och dotter från sitt hem i staden Tagum på den filippinska ön Mindanao.

Men krafterna i skalvet fick en betongvägg att rasa – rakt över familjen. Kvinnan dog och hennes man och dotter skadades vid händelsen.

Två andra barn och deras föräldrar hoppade från ett fönster på andra våningen i panik när deras hus svajade, men klarade sig utan skador då de landade på gräs.

Det kraftiga skalvet inträffade på lördagen öster om ön Mindanao klockan 22.37, lokal tid, och många flydde sina hem efter de ovanligt långa skakningarna. Tsunamivarningar utfärdades men kunde senare dras tillbaka.

På söndagen kunde många invånare som flytt till evakueringscenter återvända till sina hem.

Enligt landets försvarsminister Gilberto Teodoro Jr undersöker myndigheterna skalvets påverkan, men initiala rapporter tyder på att det inte rör sig om några omfattande skador, utöver två skadade broar och områden med strömavbrott. Utöver det rapporterade dödsfallet har ett fåtal personer skadats, enligt ministern.

TT
/
Senaste nytt

Visitationszoner försenas en månad

Folkkongressen: Kina satsar mer på försvaret

Kina ökar sin försvarsbudget med 7,2 procent, meddelas på den stora årliga folkkongressen som inleds i huvudstaden Peking på tisdagen.

Kortare arbetsvecka testas i Köpenhamn

1 timme sedan
Nu får kommunanställda i Köpenhamn möjlighet att prova att jobba fyradagarsvecka på 14 utvalda arbetsplatser.

Pourmokhtari vägrar sitta i regering med SD

1 timme sedan
Klimat- och miljöminister Romina Pourmokhtari (L) utesluter att sitta i en regering med Sverigedemokraterna efter nästa val. Då är inte jag en del av den.

Oscar Properties vd avgår

1 timme sedan
Oscar Proporties vd Carl Janglin avgår med omedelbar verkan, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Tyskland: It-slarv möjliggjorde rysk avlyssning

1 timme sedan
Rysslands avlyssning av ett hemligt samtal mellan höga befälhavare i tyska luftvapnet berodde på slarv från en av deltagarna, säger Tysklands försvarsminister Boris Pistorius.