Rök över Nablus på Västbanken efter sammandrabbningar mellan palestinier och israeliska soldater. Bilden togs i torsdags.
Rök över Nablus på Västbanken efter sammandrabbningar mellan palestinier och israeliska soldater. Bilden togs i torsdags. - Foto: Majdi Mohammed/AP/TT

Dödsskott mot palestinier på Västbanken

Sex palestinier rapporteras ha skjutits ihjäl av israeliska soldater i flyktinglägret al-Fara i den av Israel ockuperade Västbanken.


"Striderna intensifierades när (israeliska) styrkor stormade lägret, intensiv skottlossning pågick och explosioner hördes", skriver den palestinska nyhetsbyrån Wafa.

Israels militär har ännu inte kommenterat händelsen.

Västbanken räknas jämte Gaza till de palestinska områdena som i och med Osloavtalen från 1993 och 1995 skulle tilldelas visst självstyre. Gaza styrs av terrorstämplade Hamas och det är där det pågående kriget i huvudsak utspelar sig. Västbanken styrs av den internationellt erkända palestinska myndigheten och det sekulära organisationen Fatah – men är i stort ockuperat av Israel. Kriget har förvärrat våldsspiralen även där.

TT
Senaste nytt

Brandskyddet var godkänt innan branden på Lisebergs Oceana

Örnsköldsvik: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Åsvägen, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen rapporterar om trafikkontroll, Härnösand

"Högakustenbron, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Lycksele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

"Lycksele, resultat efter trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.

Ökat sug efter fjällstuga

1 timme sedan
Stigande räntor och urholkade plånböcker fick efterfrågan på fjällstugor att dyka. Men nu verkar köparna vara på väg tillbaka. Det är ett ökat tryck på visningar, framför allt sedan årsskiftet, säger Marcus Svanberg, Länsförsäkringar Fastighetsförmedlings vd.

Tre falska myter om alkohol – enligt alkoholforskaren

1 timme sedan
Är det bra med ett glas vin om dagen? Och stämmer det att alkohol hjälper dig att somna? Alkoholforskaren Sara Wallhed-Finn slår hål på tre vanliga myter om alkohol.