Räddningstjänsten i Syriens huvudstad Damaskus arbetar vid resterna av en byggnad som förstördes i en flygräd den 20 januari. I flygräden dödades fyra iranska rådgivare, enligt syriska och iranska medier. Arkivbild.
Räddningstjänsten i Syriens huvudstad Damaskus arbetar vid resterna av en byggnad som förstördes i en flygräd den 20 januari. I flygräden dödades fyra iranska rådgivare, enligt syriska och iranska medier. Arkivbild. - Foto: Omar Sanadiki/AP/TT

SOHR: Sju dödade i israelisk flygräd i Syrien

Sju personer har dödats i en israelisk flygräd i Syrien på måndagen, uppger det brittiskbaserade Syriska människorättsobservatoriet (SOHR).


Attacken ska ha riktats mot en bas som tillhör den extremistiska libanesiska Hizbollahmilisen och det iranska Revolutionsgardet. Det är oklart om civila dödades i attacken, enligt SOHR.

Syriens försvarsdepartement bekräftar att flera flygattacker har genomförts mot flera områden söder om huvudstaden Damaskus.

Försvarsdepartementet, som anklagar Israel för att ha genomfört attackerna, uppger i ett uttalande på sociala medier att ett "antal iranska rådgivare" dödades. Uppgiften om de iranska rådgivarna ströks senare ur uttalandet, enligt AFP.

Iranska nyhetsbyrån Tasnim rapporterar att Israel har attackerat ett center för iranska rådgivare i Sayyida Zeinab-området i Syrien.

I december i fjol dödades en högt uppsatt iransk general i en attack i Sayyida Zeinab-området, som enligt Iran genomfördes av Israel.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!