Den här bilden, som har distribuerats av ryska myndigheter, visar en raserad byggnad i Lysytjansk där många människor sägs ha blivit dödade.
Den här bilden, som har distribuerats av ryska myndigheter, visar en raserad byggnad i Lysytjansk där många människor sägs ha blivit dödade. - Foto: Ryska myndigheter via AP/TT

Ryssland: Fler döda efter anfall i Luhansk

Dödstalet stiger efter ett anfall mot den Rysslandsockuperade staden Lysytjansk i östra Ukraina, enligt rysk utsago.


"Sökinsatserna fortsätter på platsen där ett bageri har rasat samman (...) 28 personer, inklusive ett barn, har dött", skriver Rysslands federala beredskapsmyndighet på Telegram.

På lördagen rapporterades ett anfall mot en civil byggnad i staden, där det bland annat ska ha funnits ett bageri eller en restaurang. Ryssland och dess tillsatta ledare på ockuperad mark anklagade tidigt Ukraina. I ett första skede talades det om minst 20 döda och ytterligare skadade.

Rysslands utrikesdepartement kommenterade sedan saken och gjorde gällande att Ukraina hade använt vapen som landet fått av dess allierade västländer.

Händelsen har inte kommenterats närmare från ukrainskt håll. I ett inlägg i sociala medier poängterar ett av den ukrainska militärens konton att Lysytjansk är "tillfälligt ockuperat".

Lysytjansk ligger bara någon mil från fronten i Luhansk i östra Ukraina. Staden hade tidigare omkring 110 000 invånare och Rysslands invasionsstyrkor tog kontroll över den under sommaren 2022, efter intensiva strider.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!