Ukraina: Vi attackerade ryskt stålverk

En brand utbröt hos den ryska ståltillverkaren NLMK:s anläggning i Lipetsk under natten mot lördagen, rapporterar flera medier.


Ukrainska säkerhetstjänst SBU tar på sig attacken, och uppger att man genomfört den tillsammans med den militära underrättelsetjänsten GUR, enligt AFP.

I filmer som sprids på sociala medier syns en explosion vid stålverket. Enligt bolaget står anläggningen för 18 procent av Rysslands ståltillverkning.

Guvernören Igor Artamonov skriver på Telegram att branden släckts, att ingen människa kom till skada och att den tros ha orsakats av en drönare.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Sverige återlämnar finska kranier

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

3 timmar sedan
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

3 timmar sedan
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

3 timmar sedan
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.

Polisen i Nordmaling rapporterar om trafikkontroll

3 timmar sedan
"Lögdeå, resultat efter stor trafikkontroll", skriver polisen på sin hemsida.