Uppröjning efter ett bombanfall som träffat ett bostadshus i Deir al Balah i centrala Gaza förra veckan.
Uppröjning efter ett bombanfall som träffat ett bostadshus i Deir al Balah i centrala Gaza förra veckan. - Foto: Adel Hana/AP/TT

Källor: Parter delvis överens om vapenvila

Förhandlingarna om vapenvila mellan Israel och Hamas går framåt, uppger egyptiska säkerhetskällor.


Bland annat är parterna överens om hur länge en vapenvila ska pågå och om fångutväxling från båda sidor, enligt källor till Reuters.

Men parterna har ännu en bit kvar till ett avtal. Vad de inte ska ha enats om är bland annat ett tillbakadragande av israeliska styrkor från norra delen av Gazaremsan.

— Vi kan inte säga att vi har nått en överenskommelse i förhandlingarna, säger Egyptens utrikesminister Sameh Shoukry enligt den israeliska tidningen Maariv.

Såväl Israel som Hamas uppges skicka delegationer till Kairo för vidare förhandlingar på söndagen. Flera israeliska medier uppger att Israel då har med sig en lista på palestinska fångar som man inte kommer att frige i en fångutväxling.

Enligt nyhetssajten Ynet kommer de israeliska förhandlarna dock inte att resa till Egypten om de inte får en lista på samtliga gisslantagna som ännu är i livet.

USA:s president Joe Biden hoppas fortfarande på att en sex veckor lång vapenvila kan träda i kraft innan den muslimska fastemånaden ramadan inleds den 10 eller 11 mars, sade han på fredagskvällen.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Milei slutar resa med reguljärflyg

10 000 liter mjölk läckte vid E6

Omkring 10 000 liter mjölk läckte ut på vägbanan när en tankbil välte på en avfart från E6 i Falkenberg natten till onsdag, rapporterar Göteborgs-Posten.

Åklagare yrkar på 14 år för skott mot poliser

1 timme sedan
Åklagaren yrkar på tolv respektive 14 års fängelse för de två män som åtalats för försök till mord på fyra poliser.

Brittisk fejkporr kan ge fängelse

1 timme sedan
Fängelse eller böter kan vänta den som skapar fejkade porrbilder i Storbritannien. Ett lagförslag ska göra det brottsligt att skapa falska sexuella bilder av människor utan deras samtycke.

USA: Nya Iran-sanktioner att vänta

2 timmar sedan
USA ska införa nya sanktioner mot Irans robot- och drönarprogram och räknar med att dess allierade följer efter, meddelar Vita huset.

Migrationsverket begär mer till förvarsplatser

2 timmar sedan
Migrationsverket når inte regeringens mål om 1 000 förvarsplatser för personer som ska återföras till utlandet. Myndigheten anser att de behöver mer pengar för att klara av uppdraget.