En soldat patrullerar längs utkanterna av Toussaint Louvertures, Haitis största flygplats i samband med våldsamheterna.
En soldat patrullerar längs utkanterna av Toussaint Louvertures, Haitis största flygplats i samband med våldsamheterna. - Foto: Odelyn Joseph/AP/TT

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.


AP-journalister på plats vittnar om att de såg hur gängmedlemmar besköts från ett bepansrat fordon på en av landningsbanorna. Det är oklart vem som nu har kontroll över flygplatsen.

Attacken skedde bara timmar efter att myndigheterna i Haiti utfärdat undantagstillstånd och nattligt utegångsförbud efter att gängmedlemmar bland annat stormade två fängelser i huvudstaden Port-au-Prince på lördagen.

Många av de uppemot 4 000 intagna tros ha tagit sig ut från det största av de två anstalterna och flera människor uppges ha dödats.

TT
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Stolar återkallas – kan orsaka nackskador

Tyskar lade rosor vid Hitlers barndomshem

Fyra tyskar misstänks för brott efter att ha lagt vita rosor vid huset där Adolf Hitler föddes i västra Österrike. Gesten gjordes för att markera Hitlers födelsedag den 20 april 1889. Tyskarna som var två systrar och deras partner, alla i 20- och 30-årsåldern, upptäcktes av en polispatrull.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Norrtälje

"En EPA-traktor med 4 personer ombord i Riala har kört av Bergshamravägen och hamnat i diket.", skriver polisen på sin hemsida.

Humanitära kriser får 4,3 miljarder av Sida

Den svenska biståndsmyndigheten Sida ska fördela ut totalt 4,9 miljarder kronor i humanitärt stöd i år. Redan nu betalar man ut lejonparten av det – 4,3 miljarder – till 30 olika humanitära kriser världen över.

Värnamo: Polisen rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"Singelolycka väster om Värnamo.", skriver polisen på sin hemsida.

Älgsändning lockar tusentals – ger "positiv känsla"

1 timme sedan
Ofta händer just ingenting. Men precis det är lite av poängen med SVT-succén om älgvandringen. Det passar den svenska folksjälen, säger Göran Ericsson, professor vid SLU.