Lokalbefolkningen har tröttnat på turisternas lättklädda stil.
Lokalbefolkningen har tröttnat på turisternas lättklädda stil. - Foto: Henrik Montgomery/Stefan Gustavsson/Janerik Henriksson/TT

Badorten inför bikiniförbud – kan ge böter på 5 800 kronor

En semesterort i Italien inför ett förbud mot badkläder utanför stranden. För den som bryter mot klädkoden väntar dryga böter.


Norr om Venedig, vid Adriatiska havet, ligger det populära semesterparadiset Lignano Sabbiadoro. Badorten är känd för sina långa pittoreska sandstränder som lockar både barnfamiljer och partyturister. 

Men lokalbefolkningen är inte helt nöjda med besökarna, eller framför allt deras klädsel. Många turister väljer att ta strandmodet in i staden, och knallar ogenerat runt i badshorts och bikini bland butiker och restauranger, skriver Udine Today.

Så ska turiststaden räddas – tar inträde för besökare

Lignano Sabbiadoro. Foto: Badene, CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Förbud mot badkläder utanför stranden

Efter flera år av diskussioner, inför Lignano Sabbiadoro nu ett förbud mot att bära badkläder utanför stranden.

Förbudet införs på söndag och innebär att män måste bära t-shirt till badbyxorna och att kvinnor behöver ha en "lämplig överdel" över baddräkten eller bikinin. 

– Vi är inte tråkiga. Men det krävs respekt i en stad som är inriktad på turism, och framför allt respekt för stadens medborgare, säger Liliana Portello, kommunråd i Lignano Sabbiadoro till Udine Today.

Den som bryter mot förbudet riskerar böter på 25 euro, ungefär 290 kronor, skriver 20 Minuten. Den som bryter mot klädreglerna upprepade gånger, kan tvingas böta 500 euro, ungefär 5 800 kronor. 

Förbud mot att sitta i populära turiststaden – kan ge böter på 5 000 kronor

Populära turistorten har fått nog – förbjuder att visa sig barbröstad

Populära turistorten förbjuder selfies – kan ge dyra böter: "Kaos"

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!