I Sorrento blir det förbjudet att gå barbröstad.
I Sorrento blir det förbjudet att gå barbröstad. - Foto: Ben Birchall/TT och Stella Pictures

Populära turistorten har fått nog – förbjuder att visa sig barbröstad

Den italienska semesterorten Sorrento inför ett förbud mot att visa sig barbröstad. Och för den som bryter mot bestämmelserna blir påföljden böter.
”Inget mer av detta oanständiga beteende”, skriver borgmästaren.


Italienska halvön Sorrento är en populär badort som varje sommar lockar många turister. Semesterparadiset är beläget inte långt från Amalfi-kusten. 

Men nu har den politiska ledningen i orten fått nog – av bröstvårtor. Man har nu infört en lagändring som gör det straffbart att visa sig barbröstad, rapporterar CNN. 

Italienska Sorrento inför förbjuder att gå barbröstad

Och att bryta mot förbudet kan stå dig dyrt. Stadens borgmästare Massimo Coppola skriver i ett Facebook-inlägg att bötessumman kommer att ligga mellan 25 till 500 euro, motsvarande ungefär 266 till 5 300 svenska kronor.

”Inget mer av detta oanständiga beteende”, skriver han i inlägget. 

”Det är därför som jag har skrivit under denna förordning som förhindrar människor från att gå runt med bara bröst och i badkläder.”

"Vill skydda och förbättra värdigheten och livskvalitén"

Årligen flockas turister till orten, och barbröstade badgäster menar borgmästaren är en källa till att både lokalborna och besökarna känner sig obekväma. 

”Dessa typer av beteenden kan anses vara en orsak till obehag och besvärligheter bland både Sorrentos invånare och turister”. 

”På detta sätt vill vi skydda och förbättra värdigheten, livskvalitén och dekoren i stadskärnan och de offentliga utrymmena.”, skriver Coppola, enligt CNN

Lag
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!