Påkörd flicka släpades efter bil

Släpades efter en bil i över fyra kilometer.


En 13-årig norsk flicka blev påkörd av en lastbil innan hon släpades under en personbil i över fyra kilometer. Flickan skadades svårt, men hennes tillstånd är stabilt.

Olyckan inträffade på torsdagsförmiddagen i Röyken, sydväst om Oslo.

Flickan var på väg hem från skolan och korsade en väg när olyckan inträffade. Enligt vittnen gick eller cyklade hon över vägen framför en lastbil som stod i det närmaste stilla. När lastbilen började köra märkte chauffören inte att han körde på flickan.

Bakom lastbilen kom en personbil. Flickan hamnade under bilen och blev hängande där.

Några flickor stod nära olycksplatsen.

– De såg inte att cyklisten hamnade under personbilen. De såg bara cykeln och några kläder och skor som låg på vägbanan, säger Erling Meek vid Röykens poliskontor.

Kvinnan som körde personbilen upptäckte inte vad som hänt förrän hon kom hem.

När ambulanspersonalen kom fram var flickan vid medvetande och fördes med ambulanshelikopter till Ullevåls universitetssjukhus i Oslo.

På torsdagskvällen uppgav sjukhuset att flickans skador är allvarliga. Hon vårdas på intensiven och hennes tillstånd betraktas som stabilt.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Populära korvfabriken slår igen – alla anställda sparkas

Biden blockerar oljeprojekt i delar av Alaska

USA:s regering och president Joe Biden blockerar nya olje- och gasprojekt i delar av vildmarken i delstaten Alaska i USA. Det handlar om ett 5,2 miljoner hektar stort område som får ett federalt skydd som ska värna livsmiljön för isbjörnar och andra arktiska arter, meddelades under fredagen.

Han bor mitt i USA:s gränskris

1 timme sedan
Invandringen är en av årets viktigaste valfrågor i USA. Ranchägaren Jim Chilton i Arizona har migrationen och de mexikanska kartellerna runt knuten. Jag vill inte att någon ska dö på min mark, säger han till TT.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Katrineholm

1 timme sedan
"Person påkörd av bil", skriver polisen på sin hemsida.

Techjätten vill inte släppa nya AI-tekniken fri

1 timme sedan
Microsoft har skapat ett nytt AI-verktyg. Men techjätten vill inte släppa verktyget fritt för alla.

Två gripna på Arlanda med kontanter och klockor

1 timme sedan
Två män i 20- respektive 30-årsåldern har under lördagsförmiddagen gripits på Arlanda misstänkta för grovt penningtvättsbrott.