HA släpper Sjakalens manifest

"Nu kan det bli en upptrappning av våldet".


Danska Hells Angels har släppt vad de kallar Sjakalens Manifest 2008, en text där de går till angrepp mot de danska invandrargängen.

Själva säger HA att de inte är rasister, utan att det handlar om ett motstånd mot de människor, som med hjälp av terror, hot och våld skrämmer oskyldiga danskar.

"De terroriserar barn och unga i sällsynt grad i detta land. Så grovt och massivt, att det har givit ordet mobbning en helt ny mening, och det går ut över alla", skriver Hells Angels i manifestet, som de har offentliggjort på sin webbsajt.

Manifestet är ett längre angrepp på den unga invandrargängen, som de kallar sjakaler eftersom de enligt HA påminner om detta djur, som igenkänns för att ha ett "dåligt handlingsmöster".

"Trots att nästan alla är födda och uppvuxna i Danmark, använder de ett fattigt språk med en stark påtaglig accent".

Framför allt, menar motorcykelklubben, har araber, och då framför allt muslimer, sjakalers personlighet.

Därmed tar Hells Angels ett nytt steg för att vinna kampen om medierna i gängkriget.

Sociolog Michael Hviid Jacobsen från Aalborgs universitet säger till Politiken.dk att manifestet ska ses som ett försökt att värva medlemmar.

– Objektivt sett kan det ses som en rekryterings- och rättfärdighetskampanj. Det liknar ett försök att berätta och förklara hur sakerna ligger till. Problemet är bara att det står oemotsagt, säger Jacobsen.

Hells Angels själva säger att manifestet offentliggjorts för att förklara för journalister vad de egentligen menar när de talar om sjakaler.

Danska Rikspolisen granskar nu manifestet, vilket tros kunna skapa en upptrappning i kriget mellan mc-gängen och invandrarbanden.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!