Obama återtar ledningen över McCain

Barack Obama har återtagit ledningen över John McCain inför presidentvalet. (TT)


En opinionsundersökning över hela USA ger Obama ledningen med 48 procent mot 43 för McCain.

Stöd från kvinnor och oberoende väljare ligger bakom förändringen, rapporterar CNN och Time på onsdagen.

En annan undersökning i några nyckelstater visar att skillnaden i popularitet där är liten eller ingen alls mellan McCain och Obama. I Florida har båda stöd av 48 procent.

I Ohio får demokraten Obama 49 procent mot 47 för hans republikanska motståndare, en skillnad som ryms inom felmarginalen. Ohio är liksom Florida väsentligt för seger i valet.

I Florida står 27 elektorsröster på spel och i Ohio 20.

McCain leder med 1 procent i North Carolina och Obama har 3 procents övertag i Wisconsin. I North Carolina gäller det att vinna 15 elektorsröster och i Wisconsin tio.

McCain leder med 6 procent i Indiana, som har elva elektorsröster.

Felmarginalen i undersökningen, som Opinion Research Corp gjort, är 3-3,5 procent.

George W Bush blev vald till president 2000 sedan han säkrat sin seger över Al Gore i Floridas omstridda rösträkning. 2004 omvaldes Bush via en knapp seger över John Kerry i Ohio.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Tv-torn kollapsar efter rysk attack i Charkiv

Skolbuss har krockat med linjebuss – minst två till sjukhus

Två bussar har kolliderat utanför Gällivare. Enligt polisen ska den ena bussen ska kört in i den andra bakifrån på E10 i norrgående riktning i Hakkas i Gällivare kommun.

Polisen i Eskilstuna rapporterar om brand

"Brand i flerfamiljshus i Eskilstuna.", skriver polisen på sin hemsida.

Populära bryggeriet riskerar böter på 500 000 kronor

Poppels bryggeri står inför ett vite på hela 500 000 kronor. Konsumentverket har tidigare yrkat för att bryggeriet ska betala en miljon, men efter en överklagan har vitet minskat.

Åklagare: Trump orkestrerade kriminell plan

1 timme sedan
USA:s tidigare president Donald Trump orkestrerade en kriminell plan i syfte att korrumpera presidentvalet 2016, säger åklagare Matthew Colangelo. Enligt försvarsadvokat Todd Blanche har Trump inte begått några brott. Det finns inget fel med att försöka påverka ett val, säger han.

Ludmila Engquists ord chockar profilen: "Så j*vla pressad"

1 timme sedan
Ludmila Engquists karriär tog en oväntad vändning när hon började med vintersporten bob, efter att ha avslutat friidrottskarriären. Kort efteråt erkände hon att hon dopat sig. Att idén om att satsa på bob kom från Engquist själv chockar både sportprofiler och tv-makare.