Självmordsbombare motades bort

Två självmordsbombare i Pakistan försökte i dag ta sig in i en skola. (TT)


Då motades de bort och gav sig i stället av till en skogsdunge i närheten, rapporterar polis i den oroliga nordvästregionen.

De kom från Swatdalen, sedan en tid ett fäste för talibaner.

När männen gick in i en skola i distriktet Övre Dir jagades de bort av folk därifrån, sade polisen Johar Ali till AFP.

När de nått skogen utbröt en eldstrid. Senare sprängde de laddningar som de hade fastsatta på kroppen, enligt polisens rapport.

Predikanten Fazlullah, med titeln maulana, har via sin radiokanal fört ut sitt budskap om sharia och sträng islam i Swatdalen, tidigare ett attraktivt område med väl utvecklad turistindustri.

"Mulla Radio", som han ibland kallas, har lockat en krets av talibaner till dalen.

Skrivet av:

Senaste nytt

Danske Bank: Vi går mot bättre tider

Ny explosion i Stockholmsområdet

Två personer har, enligt polisen, lindriga skador efter en detonation utomhus vid ett flerfamiljshus i Larsberg på Lidingö utanför Stockholm strax före fyratiden på tisdagsmorgonen.

Tre knivskadade i Skellefteå

1 timme sedan
Tre män i 20-årsåldern har förts till sjukhus efter att ha blivit skurna, förmodligen med en kniv, i Skellefteå. Polisen har gripit en misstänkt, en man i samma ålder som de skadade.

Gäng försöker ta kontroll över flygplats i Haiti

1 timme sedan
Tungt beväpnade gäng öppnade på måndagen eld mot polis och soldater i ett försök att ta kontroll över Haitis största flygplats, Toussaint Louvertures, som stängdes till följd av händelserna.

Blandat på Asiens börser

1 timme sedan
Utvecklingen på de ledande börserna i Asien var blandad i förmiddagshandeln på tisdagen.

Miljardstämning mot Elon Musk

1 timme sedan
Flera tidigare ex-toppchefer på Twitter stämmer Elon Musk för uteblivna ersättningar och avgångsvederlag på 128 miljoner dollar, motsvarande 1,3 miljarder kronor. Det rapporterar CNBC.