Bevis mot OJ kan vara manipulerade

Den rånanklagade O J Simpsons advokat gick till motattack i rätten i går lokal tid. (TT)


Den rånanklagade O J Simpsons advokat gick till motattack i rätten i onsdags lokal tid. Han pressade en FBI-expert till att medge att en ljudinspelning som används som bevis mot Simpson kan ha manipulerats.

I inspelningen hörs den forne skådespelaren och fotbollsspelaren ropa order till sina hantlangare under den omstridda incidenten på ett hotell i Las Vegas förra hösten. Samlaren Bruce Fromong bestals hundratals dyrbara minnesföremål från sportens värld.

Inspelningen gjordes av Simpsons vän Thomas Riccio, och är nu en central del av bevisningen i fallet. Försvarsadvokaten Yale Galanter satte press på FBI-experten Ken Marr.

– Med all din expertis och all utrustning som du och de federala myndigheterna har tillgång till, kan du inte avgöra om bevisen är manipulerade?

– De kan ha varit det, svarade Marr.

Simpson och en av hans medhjälpare, Clarence Stewart, är åtalade för rån, kidnappning och misshandel och riskerar upp till livstids fängelse om de fälls. De andra fyra männen som följde Simpson till hotellrummet har erkänt och samarbetar nu med åklagaren mot Simpson.

Simpson, som frikändes för mordet på sin hustru 1994 efter en extremt uppmärksammad rättegång, hävdar att minnesföremålen i Fromongs ägo var hans, och att han inte visste att hans medhjälpare var beväpnade.

Skrivet av:

Senaste nytt

Novaja Gazetas chefredaktör gripen i Moskva

Mindre brand bröt ut i tågtunnel på Arlanda

En mindre brand bröt ut i en tågtunnel vid Arlanda flygplats. Branden släcktes av Arlandas egen brandpersonal. Räddningstjänsten håller på att avsluta ärendet.

Resenärernas hårda kritik mot SJ: "Skiter i sina passagerare"

SJ möter återigen kritik från sina resenärer, som har fått nog av de försenade tågen. En användare skriver att hen är besviken på att "man skiter i sina passagerare".

Brand i tågtunnel vid Arlanda – trafik stoppas

I en tågtunnel vid Arlanda har en brand utbrutit, rapporterar P4 Stockholm.

Utsatta flickor får en miljon i skadestånd

En man som utsatt två flickor för flera grova sexbrott döms av Jönköpings tingsrätt till åtta års fängelse. Mannen ska också betala sammanlagt drygt en miljon kronor i skadestånd till de två barnen.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Malmö

"En trafikolycka mellan en buss och gångtrafikant inträffar på Östra Förstadsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.