O.J. Simpson skyldig

13 år på dagen efter det att Simpson frikändes för mordet på hans hustru och hennes vän.


Han klarade sig undan en gång. Men nu har 61-årige O.J. Simpson befunnits skyldig till väpnat rån och kidnappning i Las Vegas förra året.

Juryn i rättegången mot den forne stjärnan i amerikansk fotboll tillika Hollywoodskådisen lämnade beskedet efter en över 13 timmar lång överläggning. Under rättegången har det anmärkts åtskilliga gånger att juryn saknar afro-amerikanska medlemmar, något som Simpson förväntas använda som argument i sin överklagan.

Simpson dömdes ihop med Clarence "C.J." Stewart, 54, på tolv olika punkter och kommer med stor sannolikhet att spendera resten av livet i fängelse.

Simpson stormade tillsammans med ett gäng beväpnade medbrottslingar in på ett hotellrum i Las Vegas och tvingade till sig en stor mängd souvenirer och minnesföremål från Simpsons karriär av två samlare. Simpson anser att minnesföremålen bestals från honom och ville bara ta tillbaka det som är hans ägodelar.

– Varför är de inte i trubbel? sägs Simpson ha sagt till polisen om de personer han rånade.

Men juryn föll inte för argumentet.

Simpson, som inte vittnade i rättegången, säger även att han inte inte visste att hans medhjälpare var beväpnade. Men fyra av medbrottslingarna har vittnat emot honom.

Domen kom på dagen 13 år efter det att 61-årige Simpson frikändes i en enormt uppmärksammad rättegång om mordet på hans hustru och hennes vän. Han visade inga känslor när den lästes upp.

Straffet tillkännages den 5 december. Simpson riskerar livstids fängelse.

Tretton år sedan ansågs han vara oskyldig då bland annat en handske med offrets blod inte passade O.J. Simpsons hand.

Han skrev nyligen boken "If I Did It". Se boktrailern från intervjun med O.J.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ödesstund för Ukrainapaketet – och talmannen

Nytt vulkanutbrott i Indonesien

Vulkanen Raung i Indonesiens norra övärld spyr återigen aska mot skyn. På fredagen har en 400 meter hög rökpelare uppmätts av landets myndigheter.

Stormen kring Kinberg Batra - detta har hänt

Kompisrekryteringar och rymdfakturor. Förra året tillträdde den tidigare Moderatledaren Anna Kinberg Batra som landshövding i Stockholm. Nu stormar det rejält kring henne.

Då sänks skatten för en miljon svenskar – är du en av dem?

Det senaste året har inte inneburit några stora sänkningar av skatter för de svenska hushållen. Istället har man trängts av höga räntor, dyrare varor och faktiskt flera skattehöjningar. Américo Fernández är privatekonom på storbanken SEB och spår sänkningar av flera skatter i höst. – Sverige har starka finansiella muskler, säger han till Nyheter24.

Man höll hund och valpar instängda i garage – utan dricksvatten och rena liggplatser

En man i 20-årsåldern höll en tik och hennes valpar instängda i ett garage utan ljusinsläpp. Det saknades även torra, rena liggplatser med bäddmöjligheter och driksvatten i garaget. Nu förbjuds mannen ta hand om djur, oavsett djurslag.

Polisen rapporterar om brand, Smedjebacken

"Polisen biträder räddningstjänsten vid en fullt utvecklad brand i Söderbärke.", skriver polisen på sin hemsida.