Svensk ekobrottsling gripen i Hollywood

Amerikansk polis gjorde insats mot skådespelerskan Anna-Karin Eskilssons lägenhet.


HOLLYWOOD. Los Angeles-polisen har gripit en känd svensk ekobrottsling i Hollywood. Vid tillfället befann han sig i skådespelerskan Anna-Karin Eskilssons lägenhet. När polisen slog till blev mannen förskräckt och flydde, men han kunde gripas efter en intensiv biljakt i området.

Eskilsson, som har fullt upp med att spela Greta Garbo i den kommande filmen Garbo, ville under söndagen inte gå in på händelsen.

– Jag har ingen kommentar, säger hon till <a href=""http://realtid.se/ArticlePages/200911/01/20091101225021_Realtid688/20091101225021_Realtid688.dbp.asp""target="_blank">Realtid.se.

I fredags meddelade Utrikesdepartementets pressjour att en svensk i 40-årsåldern gripits i Los Angeles, men man ville inte gå in på identiteten.

Ekobrottslingen är sedan tidigare internationellt efterlyst och åtalades i januari 2008 för att ha mutat en hög chef inom enheten som arbetar mot grov organiserad brottslighet inom Stockholmspolisen.

När väl målet skulle handläggas av tingsrätten hade svensken redan flytt landet. Då fallet hotas av preskription har eftersökningarna intensifierats under den senaste tiden. Svensken är dömd för upprepade fall av ekonomisk brottslighet. Och är bland annat bardomsvän med huvudmannen i Pokerligan.

Ekobrottslingens advokat, Henrik Jacobsson, är informerad om vad som har hänt, men vet inte när hans klient kommer tillbaka till Sverige.

– Det går inte utan klientens tillstånd och jag får inte kontakt med honom längre som du kanske förstår, säger Jacobsson till Realtid.

– Jag har ingen aning om när han dyker upp i Sverige. Det lär väl visa sig inom en ganska nära framtid skulle jag tro.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är TV4-profilen Johan Macéus kända son

Karlskrona: Polisen rapporterar om brand

"Larm om brand, Rödeby.", skriver polisen på sin hemsida.

Största guldstöten i Kanada nära klaras upp

Kanadas polis är nära att lösa den största guldstölden i landets historia. 6 600 guldtackor stals vid kuppen. Flera personer har gripits och väntar åtal.

Kreml: Ukraina-hjälp från USA förändrar inget

Nytt bistånd från USA till Ukraina kommer inte att förändra dynamiken på slagfältet, hävdar Ryssland. Uttalandet kommer i samband med att USA:s kongress förbereder sig för en avgörande omröstning under helgen om långvarig militär finansiering till Ukraina.

Meteoritjägare överklagar till Högsta domstolen

Geologerna Anders Zetterqvist och Andreas Forsberg som i hovrätten förlorade den uppmärksammade tvisten om en meteorit som landade utanför Enköping i november 2020 överklagar till Högsta domstolen.

Nordeas stora förändring – så påverkas du: "Genomsyrar allt"

Sverige har större problem än grannländerna med vågen av bankbedrägerier, enligt Nordea-chefen Frank Vang-Jensen. Man ska vara väldigt försiktig och skeptisk, säger han om hur utsatta grupper ska skydda sig.