Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

IMF:s chef varnar för ny finanskris

Virginia Mayo/AP/Scanpix

Nyheter | 31/01/2010 18:12

Internationella Valutafonden (IMF) menar att en ny kris riskerar att bryta ut.

DAVOS. Det är vid det årliga Världsekonomiskt forum i Davos som IMF både konstaterar att vi är på väg ur den värsta ekonomiska krisen på 70 år - och varnar för en ny kris.

Dominique Strauss-Kahn, chef för Internationella Valutafonden, menar att återhämtningen är konstruerad och att regeringars stimulanspaket är den stora anledningen till att världen är på väg ur krisen.

– Därför vore det förödande om de statliga stimulanserna dras tillbaka för tidigt. Då kan världen kastas ut i en ny kris, säger Strauss-Kahn enligt SR.

Han varnar för ett scenario där världens länder inte är lika samordnade som under krisen. Och klarar inte världen den här krisen och utmaningen tror Strauss-Kahn att goda råd är dyra.

– Jag vet faktiskt inte vad vi skulle kunna göra då. Eftersom vi redan har använt och förbrukat de verktyg vi hade, säger Dominique Strauss-Kahn, chef för Internationella Valutafonden, enligt Sveriges Radio.