- Foto: Virginia Mayo/AP/Scanpix

IMF:s chef varnar för ny finanskris

Internationella Valutafonden (IMF) menar att en ny kris riskerar att bryta ut.


DAVOS. Det är vid det årliga Världsekonomiskt forum i Davos som IMF både konstaterar att vi är på väg ur den värsta ekonomiska krisen på 70 år - och varnar för en ny kris.

Dominique Strauss-Kahn, chef för Internationella Valutafonden, menar att återhämtningen är konstruerad och att regeringars stimulanspaket är den stora anledningen till att världen är på väg ur krisen.

– Därför vore det förödande om de statliga stimulanserna dras tillbaka för tidigt. Då kan världen kastas ut i en ny kris, säger Strauss-Kahn enligt SR.

Han varnar för ett scenario där världens länder inte är lika samordnade som under krisen. Och klarar inte världen den här krisen och utmaningen tror Strauss-Kahn att goda råd är dyra.

– Jag vet faktiskt inte vad vi skulle kunna göra då. Eftersom vi redan har använt och förbrukat de verktyg vi hade, säger Dominique Strauss-Kahn, chef för Internationella Valutafonden, enligt Sveriges Radio.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.