- Foto: Ramon Espinosa/AP/Scanpix

Haiti kritiserar amerikanska missionärer

"De visste att det de gjorde var fel."


Haitis premiärminister Jean-Max Bellerive är djupt kritisk till de tio amerikanska missionärer som gripits för att ha försökt smuggla ut haitiska barn ur landet.

– Det visar sig nu att vissa av barnen har föräldrar som fortfarande är vid liv. Det är uppenbart att de visste att det de gjorde var fel, säger han enligt BBC.

På tisdagen väntas en haitisk domare meddela om åtal om människohandel ska väckas. Samtidigt slår missionärerna ifrån sig.

– Vi tycker att vi har anklagats falskeligen för människohandel. Vi offrade allt vi hade för att komma hit och hjälpa de här barnen och är på intet sätt del av den där hemska brottsligheten, säger gripna missionären Laura Silsby enligt BBC.

Enligt barnhemmet som nu tagit emot barnen som skulle smugglas över gränsen har minst tio av barnen sagt att deras föräldrar är vid liv.

– En flicka grät och sa "jag är inte föräldralös, jag har fortfarande mina föräldrar". Hon trodde att hon skulle åka på läger eller något sådant, säger George Willeit som arbetar för SOS Barnbyar på Haiti, enligt BBC.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!