Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Flickan som gick baklänges av vaccinsprutan var en bluff

Men nu ifrågasätter allt fler den förmodade bluffen.
1 av 3

Men nu ifrågasätter allt fler den förmodade bluffen.

2 av 3

Hon hävdade att hon drabbats av den ovanliga nervsjukdomen dystoni - och bara var normal när hon gick baklänges.
3 av 3

Hon hävdade att hon drabbats av den ovanliga nervsjukdomen dystoni - och bara var normal när hon gick baklänges.

Nyheter | 08/02/2010 23:03

Cheerleadern Desiree Jennings, 26, rörde en hel värld när hon fick en mystisk nervsjukdom av vanligt influensavaccin. Men nu börjar bitarna falla på plats. Allt var en bluff.

WASHINGTON. Efter att ha tagit en vaccinationsspruta mot säsongsinfluensan förändrades 26-åriga Desiree Jennings liv. Tjejen som var cheerleader för Washington Redskins fick - hävdade hon - en ovanlig nervsjukdom dystoni och kunde inte längre prata eller röra sig normalt.

Annat än när hon sprang eller gick baklänges.

Det märkliga falllet förbluffade en hel värld. Men nu pekar allt mer på att det var just en bluff.

Redan när Desiree Jennings behandlades av den kontroversielle "doktor" Rashid Buttar - på initiativ av kändisparet Jim Carrey och Jenny McCarthy - var det många som tvivlade på att Jennings verkligen led av någon nervsjukdom.

Den neurolog som först undersökte Desiree Jennings menade dessutom att hon under inga omständigheter led av dystoni. Utan snarare uppvisade psykosomatiska symptom.

Och när samma teveprogram - Inside Edition - som "avslöjade" Desiree Jennings mystiska tillstånd besöker henne på nytt finner de inte bara att hon går helt normalt, pratar helt vanligt - bortsett från att hon har en australisk accent (!) - och kör bil.

Utan också att hon inte ger ett helt uppriktigt intryck. Se den skakande bluffen uppdagas med egna ögon.