Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Brown till Blair: "Du har sabbat mitt liv"

- 25/02/2010, 11:46 -

MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Ny bok avslöjar sensationella detaljer om maktkampen mellan Storbritanniens tidigare och nuvarande premiärministrar - Tony Blair och Gordon Brown.

LONDON. Vid upprepade tillfällen ska Storbritanniens nuvarande premiärminister och ledare för Labourpartiet, Gordon Brown, ha skrikit "Du har förstört mitt liv" i den slutgiltiga konfrontation som tvingade bort dåvarande premiärminister Tony Blair från partiledarposten och därmed den yttersta makten.

Det hävdar den ansedde brittiske journalisten Andrew Rawnsley i en ny bok om maktkampen mellan de båda Labourmännen.

Rawnsley, som till vardags jobbar som journalist på Observer, reser i sin bok The End of the Party nya frågor om Gordon Browns karaktär och har skapat stor uppståndelse i brittisk politik.

Gordon Brown ska, enligt boken, ha krävt att Tony Blair inte bara avgår utan också att han ser till att ingen utmanar honom om partiledarposten i Labour.

Blair ska ha sagt att han inte kunde utfärda några sådana löften.

Detta ställer premiärminister Gordon Browns tidigare uttalanden om att han skulle välkomna utmanare om makten i partiet i ett nytt ljus.

I dag svarade premiärministerns kansli på Downing Street med en rasande attack mot Andrew Rawnsley och hävdar att han har helt fel - utan att svara på detaljerna kring författarens påståenden.

- Det här är historiskt och osant. Boken är illa underbyggd, ganska desperat och fördomsfull, säger en regeringskälla enligt Guardian.