- Foto: MATT DUNHAM/AP/Scanpix

Brown till Blair: "Du har sabbat mitt liv"

Ny bok avslöjar sensationella detaljer om maktkampen mellan Storbritanniens tidigare och nuvarande premiärministrar - Tony Blair och Gordon Brown.


LONDON. Vid upprepade tillfällen ska Storbritanniens nuvarande premiärminister och ledare för Labourpartiet, Gordon Brown, ha skrikit "Du har förstört mitt liv" i den slutgiltiga konfrontation som tvingade bort dåvarande premiärminister Tony Blair från partiledarposten och därmed den yttersta makten.

Det hävdar den ansedde brittiske journalisten Andrew Rawnsley i en ny bok om maktkampen mellan de båda Labourmännen.

Rawnsley, som till vardags jobbar som journalist på Observer, reser i sin bok The End of the Party nya frågor om Gordon Browns karaktär och har skapat stor uppståndelse i brittisk politik.

Gordon Brown ska, enligt boken, ha krävt att Tony Blair inte bara avgår utan också att han ser till att ingen utmanar honom om partiledarposten i Labour.

Blair ska ha sagt att han inte kunde utfärda några sådana löften.

Detta ställer premiärminister Gordon Browns tidigare uttalanden om att han skulle välkomna utmanare om makten i partiet i ett nytt ljus.

I dag svarade premiärministerns kansli på Downing Street med en rasande attack mot Andrew Rawnsley och hävdar att han har helt fel - utan att svara på detaljerna kring författarens påståenden.

- Det här är historiskt och osant. Boken är illa underbyggd, ganska desperat och fördomsfull, säger en regeringskälla enligt Guardian.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Telenors svar på kundernas kritik: "Beklagar"

Kina skickar pandor till San Francisco

Kinas "pandadiplomati" fortsätter – nu blir San Francisco en i raden av amerikanska städer som tar emot pandor från landet.

Åsele: Polisen rapporterar om trafikkontroll

1 timme sedan
"Ett urval av polisens arbete i trafiken under eftermiddagen", skriver polisen på sin hemsida.

Huawei får ta del av hemlig information

1 timme sedan
Regeringen har beslutat att det kinesiska telekombolaget Huawei ska få tillgång till hemlig information om svenska mobiloperatörer, rapporterar Dagens Industri som hänvisar till Telekomnyheterna.

Svensk man häktad – vandaliserade Nidarosdomen

1 timme sedan
En svensk man i 40-årsåldern har begått mer än 15 brott i Trondheim i Norge den senaste tiden. Nu häktas han i fyra veckor, bland annat för grov skadegörelse av domkyrkan Nidarosdomen.

Polisen i Vellinge rapporterar om trafikolycka

2 timmar sedan
"Trafikolycka i korsningen Grenvägen och Gränsvägen, Höllviken.", skriver polisen på sin hemsida.