- Foto: Ng Han Guan/AP/Scanpix

Byggbolag begravde kvinna levande

Kinesiskt byggbolag puttade ner 70-årig kvinna i dike och begravde henne levande.


HUANGPI. På onsdagen i förra veckan försökte 70-åriga Wang Cuyun hindra ett byggbolag från att riva hennes hus. Hennes protester bemöttes då med våld.

En av rivningsarbetarna slog henne då med en träpåk och puttade ner henne i ett dike som grävts på byggarbetsplatsen. Sedan körde en bulldozer fram och skyfflade jord och bråte över Cuyun som begravdes levande under massorna.

Hennes döda kropp fick sedan grävas fram av hennes släktingar.

Fallet Wang Cuyun är det senaste i raden av grova övertramp, hot och våldsamheter från byggbolag mot boenden i Kina.

Allmänheten rasar nu emot de övergreppsliknande eller direkt dödliga vräkningar bolagen ägnat sig åt. Förra året satte en kvinna eld på sig själv på taket till sitt hus i protest mot att hon vräkts.

Situationen har blivit allt värre i takt med att mark- och huspriserna skjutit i höjden i landet. Byggbolagen gör vad som helst för att få bygga nytt och bli av med gamla byggnader.

– Vräkningarna genomförs ofta mitt i natten och utan förvarning. De vräkta får sällan eller aldrig någon rättslig hjälp och hamnar ofta i fattigdom efter genomförandet, säger en talesperson för Hong Kong-baserade CHRD, som kämpar för mänskliga rättigheter i Kina, enligt Telegraph.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Glad överraskning: Japans månsond är vid liv

Ett rekordartat kvartal på Wall Street

1 timme sedan
Ett lysande kvartal är till ända på New York-börsen. Det pågående rallyt har ökat aktievärdet med cirka fyra tusen miljarder dollar på tre månader och rekorden har smattrat som spön i backen.

Person skjuten under jakt

1 timme sedan
En person har skjutits i en jaktolycka i Surahammar, rapporterar TV4.

Polisen i Borås rapporterar om brand

1 timme sedan
"Det brinner i en lägenhet i ett flerfamiljshus på Dalbogatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

1 timme sedan
Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

1 timme sedan
Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.