Torsdag 22 Februari 2024

Tretton barn dog på BB

Tretton nyfödda barn dog i helgen på BB.


Tretton nyfödda barn dog den gångna helgen på ett sjukhus i staden Izmir västra Turkiet. En infektion misstänks ligga bakom dödsfallen. Alla barnen var för tidigt födda. Det offentligägda sjukhuset meddelade på måndagen att dödsfallen utreds och att mer detaljer väntades under dagen.

I somras dog 27 spädbarn på 15 dagar på ett offentligt sjukhus i huvudstaden Ankara. Enligt facket hade barnen smittats av en infektion på grund av dåliga hygienförhållanden.

Skrivet av:

Senaste nytt

Tullverkets GD tvingas lämna

Bolaget överger Biancas skönhetsimperium – om fyra veckor

Bianca Ingrossos skönhetsimperium gjorde en vinst på 200 miljoner kronor i fjol. Nu ska det säljas igen – inom en månad. Storägaren har kontaktat de som skulle kunna köpa loss aktierna. Men Bianca Ingrosso och de andra nuvarande ägarna vill inte kommentera den tänkta affären till media.

30 000 objekt av rymdskrot i omloppsbana runt jorden – så farligt är det för oss

Tusentals satelliter i omloppsbana runt jorden riskerar att bidra till en kollision som kan resultera i konsekvenser för oss. Astronomen Andreas Kron berättar hur stor sannolikheten är att rymdskrot ska påverka oss och vad den verkliga faran kan vara.

Sverige skickar militär till EU-instats i Röda havet

Sverige kommer att skicka militär personal till en insats i Röda havet. Det handlar om inledningsvis om fyra stabsofficerare. Försvarsministern utesluter inte att det även kan bli tal om en väpnad styrka.

Brott ska oftare kunna leda till vräkning

Hyresgäster som begår brott eller har inneboende eller barn som begår brott i närområdet ska kunna vräkas lättare. Syftet är att skapa tryggare bostadsområden.

Ytterligare stämning i guldtvisten

Ytterligare en stämningsansökan har lämnats in i den uppmärksammade guldtvisten i Göteborg.