Lärarinnan Candice Berger, 32, dödades av en flock vargar.
Lärarinnan Candice Berger, 32, dödades av en flock vargar. - Foto: Hasse Holmberg/Scanpix

Lärare dödad av varg i Alaska

Candice Berner, 32, var ute och joggade när hon troligen dödades av vargar.


ANCHORAGE. En lärare hittades död i närheten av en avlägsen by i Alaska. Polisen uppger att hon troligen dödats av vargar.

Den dödliga vargattacken kan vara den första på amerikansk mark på över 50 år. Det är extremt ovanligt att vargar attackerar människor - på ett decennium kan man inte till mer än en handfull fall, mestadels i Kanada och Ryssland.

Candice Berner, en 32-årig lärarinna och flitig joggare, som jobbade i flera landsbygdsskolor i Alaska, hittades död i måndags intill en väg nära Chignik Lake, en eskimåby cirka 765 kilometer sydväst om huvudstaden Anchorage.

Hennes svårt sargade kropp låg i en pöl av blod och i snön vid sidan av lärarinnan hittade man vargspår.

Obducenten konstaterar i sin rättsmedicinska rapport att döden inträffade på grund av "multipla skador orsakade av djurs åverkan", rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fler tror på stigande bopriser

Bombplan har kraschat i Ryssland

Ett strategiskt bombflygplan har störtat i Stavropol-regionen i södra Ryssland, uppger det ryska försvarsdepartementet för den statskontrollerade nyhetsbyrån Interfax.

Ny DNA-metod kan identifiera brottsoffer

En ny DNA-metod kan få fram betydligt mer information jämfört med tidigare metoder.

Oljepris upp på attackrapporter

1 timme sedan
Oljepriset steg inledningsvis med över 4 procent efter uppgifterna om att Israel har attackerat mål i Iran. I Singapore noterades ett fat råolja, Brent, till över 90 dollar till en början men sjönk sedan tillbaka neråt 89 dollar.

Här är hoten mot lägre ränta

1 timme sedan
Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

2 timmar sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.